Δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε σήμερα (01/12) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ). Οι αυτοκινητιστές σε όλη τη χώρα θα «τραβήξουν» χειρόφρενο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Η απεργία των ταξί πανελλαδικά θα διαρκέσει από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή το πρωί. «Η Κυβέρνηση αγνοώντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα, δεν άφησε περιθώρια με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του Δ.Σ., να αποφασίσει για δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες Πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από την Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ.» αναφέρει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ).

Διαμαρτύρονται οι οδηγοί ταξί για το φορολογικό νομοσχέδιο

Την ίδια ώρα, το Συνδικάτο Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) παραμένει στην αρχική του απόφαση ανακοινώνοντας ότι τα ταξί της Αθήνας απεργούν Τρίτη 5 και Τέταρτη 6 Δεκεμβρίου. «Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί» αναφέρει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).  «Το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό. Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», επισημαίνουν επίσης.

Από την πλευρά του, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» τονίζει ότι «το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση την οποία διέρχεται ο κλάδος μας».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: