«Το φορολογικό νομοσχέδιο φέρνει τον κλάδο των ταξί στον αφανισμό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες νωρίς;» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή ο ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί Βασίλης Μαραγκάκης.

«Τέτοιες κινητοποιήσεις έχουν να γίνουν από το 2011. Με το φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταστρέφει τους
μικρομεσαίους», δήλωσε ο Βασίλης Μαραγκάκης και σημείωσε ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν θα υπάρχει ταξί έως και την Πέμπτη.

Ανέφερε πως στην περιφέρεια ένα ταξί μπορεί να μην κάνει σεφτέ και είπε πως στα ταξί υπάρχουν αποδείξεις και εάν ο οδηγός ταξί δεν δώσει
απόδειξη ο πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη

Ο ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, κος Βασίλης Μαραγκάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν θα υπάρχει ταξί έως και την Πέμπτη. Άρα από σήμερα έως την Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα δεν θα έχει ταξί.

Έχουμε να κάνουμε κινητοποιήσεις από το 2011 και μας ανάγκασε η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή αιφνιδιαστικά σε πολύ σύντομο διάστημα να καταστρέψει όλους τους μικρομεσαίους.

Στην Αθήνα ένα ταξί μπορεί να βγάλει 500-600€ αλλά δεν του μένουν αυτά τα λεφτά, είναι τόσα πολλά τα έξοδα που δεν μένουν, στην Περιφέρεια όμως είναι πολύ διαφορετικά. Στην Περιφέρεια ένα ταξί μπορεί να μην κάνει και σεφτέ. Πολλές άδειες θα πάνε και θα κατατεθούν στις περιφέρειες. Φέρνει τον κλάδο σε αφανισμό.

Για τις αποδείξεις

Στα ταξί υπάρχουν αποδείξεις και είναι υποχρεωμένος ο ταξιτζής να δώσει την απόδειξη στον πελάτη. Πρέπει ο πελάτης να τη ζητάει, αν δεν του δίνει την απόδειξη να μην πληρώνει.