Επί οκτώ ολόκληρα χρόνια μητέρα και γιος, αντιστοίχως κόρη και εγγονός του θύματος, ταλαιπωρήθηκαν, έχοντας στις πλάτες τους τη δολοφονία του 85χρονου.

Ο πατέρας και αντίστοιχα παππούς των μέχρι πρότινος κατηγορουμένων αποδείχθηκε πως εντέλει αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στις 2 Νοεμβρίου του 2015. Σωτήρια λέμβος για την 58χρονη και τον 31χρονο ήταν η νέα ιατροδικαστική εξέταση, που αποκάλυψε πως ο 85χρονος κατέβαλε προσπάθεια για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Μητέρα και γιος κατηγορήθηκαν πως τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου, πριν από οκτώ χρόνια και σε χρόνο που δεν προσδιορίστηκε επακριβώς, μπήκαν στο σπίτι του 85χρονου και τον χτύπησαν με τα χέρια, με ένα μαχαίρι κουζίνας κι έπειτα τον έριξαν από το μπαλκόνι στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής. Ο 85χρονος υπέστη κακώσεις κεφαλής, θώρακος και κοιλίας, κατάγματα ώμου και μηρού. Διακομίσθηκε από την Ιαλυσό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του στις 11 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου. Λίγες ημέρες αργότερα «έφυγε» και η σύζυγός του, η οποία έπασχε από άνοια.

Η 58χρονη κόρη του θύματος και ο 31χρονος εγγονός του είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους τρεις φορές κάθε μήνα στο ΑΤ του τόπου κατοικίας τους.

Η αθώωσή τους ήρθε την περασμένη Τετάρτη με ομόφωνη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, έπειτα και από απαλλακτική εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τελευταία ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής, «η συνολική εικόνα των τραυμάτων (βαρύτητα, εντόπιση-κατανομή) είναι ενδεικτική πρόκλησης από το ίδιο το άτομο στο πλαίσιο απόπειρας αυτοχειρίας». Πάντως, να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου είχαν προγενέστερα κρίνει μέσω των μαρτυρικών καταθέσεων, από στοιχεία, από δείγματα DNA και άλλα, πως προηγήθηκε πάλη μέσα στο διαμέρισμα.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime