Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η Ελληνική Αστυνομία πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση με 3 σφαίρες από 9άρι πιστόλι του 60χρονου έξω από την πολυκατοικία του στο Παλαιό Φάληρο χθες, βράδυ Πέμπτης 30-11- 2023, λίγο πριν από τις 21:00. Την ίδια ώρα, η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την εύρεση του δράστη ή των δραστών, που τράπηκαν σε φυγή μετά το χτύπημα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν σήμερα το πρωί, Παρασκευή 01-12-2023, η Ανθή Βούλγαρη και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος στην «Κοινωνία Ωρα Mega», το θύμα ήταν σεσημασμένος κακοποιός, αλβανικής καταγωγής, και η δολοφονική επίθεση σε βάρος του αφορά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Ο 60χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν με εμπόριο ναρκωτικών και συμμετοχή σε διάφορες εγκληματικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα, είχε «πλούσιο» ποινικό παρελθόν, καθώς είχε απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και πλαστογραφία.


Το ερωτηματικό με τους κάλυκες

Από τα στοιχεία της έως τώρα αστυνομικής προανάκρισης προκύπτει ότι το 60χρονο θύμα δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του, στο Παλαιό Φάληρο, από άτομο αγνώστων στοιχείων που είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και ο οποίος πυροβόλησε εναντίον του. Μία από τις σφαίρες που βρήκε το θύμα στο στήθος ήταν και αυτή που του στοίχισε τη ζωή.

Αμέσως μετά το δολοφονικό περιστατικό ο 60χρονος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, εξέπνευσε λίγο μετά.


Ερωτηματικά για τους κάλυκες

Ερωτηματικά προκαλεί η πληροφορία ότι ενώ το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από την πολυκατοικία του θύματος, ένας από τους κάλυκες του όπλου 9 εκατοστών βρέθηκε στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας, ενώ ο 60χρονος ζούσε στον 5ο.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν να συλλέξουν δακτυλικά αποτυπώματα από τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή, ενώ εξετάζουν και υλικό από κάμερες ασφαλείας. Αναζητούν επίσης αυτόπτες μάρτυρες που μπορεί να είδαν κάποιον ή κάτι και προσπαθούν να «ιχνηλατήσουν» το δρομολόγιο του δράστη.

Σημειώνεται ότι την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.


Πώς στήθηκε η ενέδρα θανάτου

Όλα έγιναν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο 60χρονος δέχτηκε επίθεση έξω από το σπίτι του στην οδό Αίαντος στο Παλαιό Φάληρο, από άγνωστο άνδρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Όπως αναφέρει το MEGA, το αιματηρό περιστατικό έγινε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ στην οδό Αίαντος. Το θύμα κατέβηκε από τη μηχανή του για να μπει στο σπίτι του, όταν ένας άγνωστος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του τον πλησίασε και τον πυροβόλησε.

Μία από τις σφαίρες τον βρήκε στο στήθος, ενώ ο 60χρονος διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του σταθμού, μία από τις σφαίρες βρέθηκε στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, ενώ το θύμα έμενε στον πέμπτο όροφο.