Νέα ανακοίνωση εκδόθηκε αυτή τη φορά από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας για την υπόθεση του αποκαλούμενου ‘’δράκου των Εξαρχείων’’.

Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Εφετών, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας  να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με το γιατί δεν υπήρξε κινητοποίηση όταν ο 23χρονος δεν τήρησε τους περιοριστικούς του όρους και εάν έχει διαπραχθεί από τους αρμόδιους το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Διαβάστε σχετικά: "Δράκος των Εξαρχείων": Προφυλακιστέος ο 23χρονος Σύρος - "Δεν θυμάται τίποτα"

‘’Ο εν λόγω κατηγορούμενος κρατήθηκε προσωρινά και αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που έκρινε ότι συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης. Με το ίδιο βούλευμα τέθηκαν στον κατηγορουμένου οι όροι της υποχρέωσης διαμονής του στη δομή της Μαλακάσας και της εμφάνισής τους το ΑΤ της διαμονής του την 1η,10η και 20η ημέρα εκάστου μηνός’’ αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως εξηγεί η προϊσταμένη της εισαγγελίας εφετών Αθηνών Καλλιόπη Βαρδάκη ‘’η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ενημέρωσε εγγράφως το αστυνομικό τμήμα, που όφειλε ο εν λόγω κρατούμενος να εμφανίζεται, κοινοποιώντας προς τούτο απόσπασμα του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών’’.

Ωστόσο, η εισαγγελία εφετών -όπως αναφέρει- ‘’δεν ενημερώθηκε ποτέ καθ’ οιονδήποτε τρόπο για τη μη τήρηση των όρων από τον κατηγορούμενο’’.