«Αποδεικνύεται εδώ πόσο λάθος είναι όλο το σύστημα σωφρονισμού που υπάρχει. Με λάθη που γίνανε και από την Ελληνική Αστυνομία» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Αστυνομικών και Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, αναφορικά με την υπόθεση του φερόμενου ως «δράκου των Εξαρχείων», ενώ έκανε μία δυσοίωνη πρόβλεψη σημειώνοντας πως «όταν βγει εισαγγελική διάταξη με τη φωτογραφία του φοβάμαι ότι θα υπάρξουν κι άλλες περιπτώσεις γυναικών που παρενόχλησε ο 23χρονος».

«Τον Αύγουστο του 2022 συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής για απόπειρα βιασμού σε βάρος 76χρονης, προφυλακίστηκε στις φυλακές Γρεβενών. Τον Ιούλιο του 2023 το Δικαστικό συμβούλιο, ενώ ήταν αρνητική η πρόταση του εισαγγελέα για παράταση, δηλαδή να πάμε στους 18 μήνες, αποφάσισε να αποφυλακιστεί» σημείωσε ο Στράτος Μαυροειδάκος και υπογραμμίζοντας την προσωπική του εκτίμηση πως «αυτό το διάστημα, από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριο έκανε τέτοιες πράξεις».

Ο Στράτος Μαυροειδάκος τόνισε το κομβικής σημασίας λάθος του διοικητή Ασφαλείας Ωρωπού

Μάλιστα, τόνισε πως ο δράστης συνελήφθη στις 17 Νοεμβρίου από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Πεζών περιπολιών, γιατί προκάλεσε φθορές στο Μοναστηράκι και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου εκεί δεν έγινε καμία αναζήτηση αν είναι σεσημασμένος ή όχι και αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε ακόμα: "Δράκος των Εξαρχείων": Απολογείται αύριο ο 23χρονος - Του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος

Εκεί, ο Στράτος Μαυροειδάκος σημείωσε το κομβικής σημασίας λάθος του διοικητή Ασφαλείας Ωρωπού, ο οποίος δεν είχε ενημερώσει το σύστημα ότι δεν έχει πάει τις τρεις φορές το μήνα, κάθε μήνα.

Ωστόσο, υπογράμμισε την κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, έχοντας χρεωθεί εκατοντάδες ανθρώπους που δηλώνουν ως διεύθυνση στο κέντρο Φιλοξενίας και Υποδοχής στη Μαλακάσα τονίζοντας πέρα από τον αυξημένο όγκο και πως το τμήμα είναι υποστελεχωμένο σημειώνοντας πως: «Εκεί του ξέφυγε. Νομίζω δεν το έχει κάνει με δόλο. Δεν ενημέρωσε το σύστημα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει δώσει ποτέ παρόν και αυτός συνέχιζε τη δράση του και γι αυτό απομακρύνθηκε απ ότι γνωρίζω με εντολή του υπουργού Γ. Οικονόμου».

Τέλος, επανέλαβε την προσωπική του εκτίμηση πως «το σύστημα σωφρονισμού στην Ελλάδα δείχνει ότι έχει αποτύχει».