Στη σύλληψη και του δεύτερου φερόμενου ως δράστη, που εμπλέκεται στην απόπειρα βιασμού της 36χρονης γυναίκας στα Εξάρχεια, προχώρησαν οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας, με καταγωγή και εκείνος από τη Σομαλία, εντοπίστηκε στην Αθήνα και συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη ενός 20χρονου Σομαλού κοντά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Εξάρχεια: Το χρονικό της υπόθεσης

Οι κατηγορούμενοι αφού εισήλθαν σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα, εντόπισαν την 36χρονη ένοικο, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να τους παραδώσει τα κοσμήματά της.

Στην συνέχεια, οι δράστες αποπειράθηκαν να προβούν σε πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος της ενοίκου, ωστόσο εκείνη αντιστάθηκε, καλώντας σε βοήθεια και αφού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα, διέφυγαν.

Η Αστυνομία κατάφερε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συλλογής στοιχείων, να ταυτοποιήσει τους δράστες. Την Κυριακή εντοπίστηκε ο 20χρονος, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, παρά την προσπάθειά του να διαφύγει.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιχείρησαν να την βιάσουν δύο φορές

«Αρχικά, πίστευα πως με είχαν βάλει στο ''μάτι'' αλλά από τα βίντεο καταλάβαμε πως ήταν μια ώρα κάτω, στο δρόμο, και παρακολουθούσαν. Πήδηξαν από τον πρώτο που μένω και μπήκαν από την μπαλκονόπορτα. Δεν τη διέρρηξαν γιατί έχω ανοιχτά επειδή έχω και ένα γάτο», ανέφερε η 36χρονη.

«Ήρθαν στο υπνοδωμάτιο να με ξυπνήσουν για να τους πω που έχω τα χρήματα. Στην αρχή ήμουν πολύ ψύχραιμη, συζητούσα μαζί τους. Μόλις κατάλαβαν ότι μόνο εγώ είμαι στο σπίτι με ρώτησαν ''γιατί είσαι μόνη σου;''. Μόλις πήγαν να με αγγίξουν τους είπα ''όχι, δεν θέλω'', με επιβλητικό τρόπο και αυτό τους μπλόκαρε λίγο. Μετά μου είπαν ''μην φωνάζεις'' και αποπειράθηκαν και οι δύο να με βιάσουν», διηγήθηκε στη συνέχεια η 36χρονη.

«Προσπάθησαν να μου κατεβάσουν την κουβέρτα, να μου αγγίξουν το στήθος και τους είπα ''όχι, δεν θέλω''. Απέτρεψα τον βιασμό δύο φορές από τον έναν και μια από τον άλλον», δήλωσε η 36χρονη.

«Πήραν 1.005 ευρώ που είχα στο σπίτι, το ρολόι μου και μια τσάντα. Ξεκίνησαν να φύγουν επειδή βρήκαν τα χρήματα. Πριν φύγουν, όμως, και ενώ είχαν πάρει τα λεφτά, ο ένας ήρθε στο δωμάτιο, μου έπιασε το πηγούνι και μου άνοιξε το στόμα για να δει αν έχω χρυσό δόντι για να το ξεριζώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.