Ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες των θυμάτων του «δράκου των Εξαρχείων» για όσα έζησαν στα χέρια του. Ο «δράκος των Εξαρχείων» οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα για έξι απόπειρες βιασμού.

Τα θύματά του κάθε ηλικίας και εκείνος έτοιμος να τις επιτεθεί και μάλιστα μέσα σε λίγες ημέρες έκανε έξι επιθέσεις. Πιο συγκεκριμένα ο «δράκος των Εξαρχείων», μία ημέρα πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, επιτέθηκε σε μια γυναίκα μέσα στο ασανσέρ. Ευτυχώς εκείνη την ώρα υπήρχε στην πολυκατοικία ένας συνάδελφος της γιατρού και την έσωσε από τα χέρια του «δράκου».

Διαβάστε επίσης: "Δράκος των Εξαρχείων": Σεσημασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα - Έχει κατηγορηθεί ξανά για βιασμό

Τυχαία, όπως είπε στην κάμερα του Alpha, άνοιξε την πόρτα του ασανσέρ και κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Στη θέα του γιατρού ο 26χρονος έφυγε τρέχοντας από το σημείο. Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι καταγγελίες για τον «δράκο των Εξαρχείων».

 «Όπως ερχόμουν στο απογευματινό ιατρείο που κάνω, φτάνοντας στο ασανσέρ, ακούω έναν διάλογο. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι έλεγαν και τραβάω την πόρτα και λέω "θα μας αφήσετε να πάμε στη δουλειά μας;". Τραβώντας την πόρτα, αυτομάτως κάποιος φεύγει σφαίρα προς την εξώπορτα. Είδα ότι ήταν σκούρος, πήγα να τον κυνηγήσω αλλά μπήκα στο ασανσέρ και η γιατρός μού είπε "προσπάθησε να με βιάσει". Ήταν σοκαρισμένη και έτοιμη να λιποθυμήσει», αποκάλυψε ο γιατρός που έσωσε συνάδελφό του από τον «δράκο των Εξαρχείων».


Το βίντεο-ντοκουμέντο που τον "πρόδωσε"

Οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη και να οδηγηθούν στα ίχνη του μέσα από ένα βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Πρόκειται για την επίθεση του 23χρονου κατά της 18χρονης Κ.Μ. που έγινε το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου επί της Λ. Ποσειδώνος στη Γλυφάδα Αττικής, πλησίον καταστήματος γνωστής αλυσίδας εστίασης.

Ο δράστης προσέγγισε τη νεαρή και αρχικά ξεκίνησε να αυνανίζεται. Αντιδρώντας η παθούσα διέφυγε από το σημείο, καλώντας τηλεφωνικά φιλικό της πρόσωπο.

Ο δράστης την ακολούθησε και προκειμένου να την ακινητοποιήσει της επιτέθηκε, κλείνοντας της με το χέρι του το στόμα και τη μύτη, πλην όμως η παθούσα αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα την πτώση τους στο έδαφος, από την οποία προκλήθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός της. Ακολούθως ο δράστης διέφυγε τρέχοντας, καθώς το σημείο προσέγγισε το φιλικό της πρόσωπο που είχε καλέσει σε βοήθεια.


Το χρονικό των επιθέσεων

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνστανίνας Δημογλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι ο 23χρονος συνελήφθη μία ώρα πριν λήξει το Αυτόφωρο. «Στις 20 Οκτωβρίου ο δράστης είχε κάνει δύο απόπειρες βιασμού. Μάλιστα, στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται ότι φοράει τα ίδια ρούχα. Η πρώτη επίθεση έγινε στην περιοχή της Γλυφάδας», είπε.

Στις 15 Νοεμβρίου λίγο πριν από τη 01:00, στη συμβολή των οδών Παράσχου και Ασωπίου, επιχείρησε να επιτεθεί σε γυναίκα την οποία ακολουθούσε πεζός. Η γυναίκα, σύμφωνα με την κατάθεσή της, νόμιζε πως ήθελε να την κλέψει. Όταν ο δράστης την πλησίασε απειλητικά, εκείνη άρχισε να φωνάζει τρομαγμένη, με αποτέλεσμα ο 23χρονος να τραπεί σε φυγή.

Παράλληλα, σε ένα άλλο βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε αποκλειστικά το Newsbomb βλέπουμε τον «δράκο των Εξαρχείων» να ακολουθεί με γοργό βηματισμό ένα από τα θύματά του.

Κινείται παράλληλα μαζί της, σχεδόν δίπλα της, προσποιείται ότι είναι περαστικός και μόλις η νεαρή κατεβαίνει τον δρόμο και απομακρύνεται από την πολυσύχναστη οδό Μπενάκη, της ορμάει, της κλείνει το στόμα, τη ρίχνει στο έδαφος και προσπαθεί να τη βιάσει.