Την αντίθεσή τους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο εκφράζουν οι επαγγελματίες των ταξί, οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Έτσι, τα ταξί «σήκωσαν χειρόφρενο» και στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, καθώς οι οδηγοί διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο σχετικά με τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών. Το Σωματείο Ταξί Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει στην 24ώρη πανελλαδική απεργία που ανακοίνωσε η ΠΟΕΙΑΤΑ ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο, όπως αναφέρει, θα επιβαρύνει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η απεργία ξεκίνησε στις 05:00 το πρωί της Τετάρτης και θα ισχύσει έως τις 05:00 το πρωί της Πέμπτης. Την Τετάρτη στις 09:30 όλα τα ταξί συγκεντρώθηκαν στην οδό Μιχαήλ Ψελλού και ακολούθησε πορεία με τα ΤΑΞΙ στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου και επιδόθηκε ψήφισμα κοινό και με άλλους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ταξί επιφυλακής για έκτακτες περιπτώσεις θα υπάρχουν μόνο μέσα από τα τρία ραδιοταξί της Θεσσαλονίκης. (TAXIWAY,MERCEDES,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), ενώ αυτοκίνητα περιφρούρησης θα υπάρχουν σε όλα τα σημεία της Θεσσαλονίκης.

«Δουλέψεις δεν δουλέψεις, μπορείς δεν μπορείς, από εμάς θέλουν 3.000 ευρώ… αν δεν αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο, το μόνο που θα καταφέρει η κυβέρνηση, θα είναι να γεμίσει ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης.

Διαβάστε ακόμα: Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα λόγω 24ωρης απεργίας του ΣΑΤΑ - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του συνδικάτου

Σημειώνεται πως χωρίς ταξί είναι από το πρωί είναι και οι δρόμοι της Αθήνας.