Βάσιμες υποψίες πως η κόρη του Κατερίνα προσπαθεί να «φορτωθεί» το φόνο της αδελφής της, Φαίης, έχει ο πατέρας Νίκος Μπακογιώργος.

Ο τραγικός πατέρας, που έγινε ουσιαστικά ντετέκτιβ για να μάθει τι συνέβη στη νεκρή κόρη του, την 23χρονη Φαίη, τον Οκτώβριο του 2021, εκφράζει σε όλους τους τόνους τη δυσαρέσκειά του για όσα κατέθεσε στην απολογία της η Κατερίνα Μπακογιώργου, κατηγορούμενη από κοινού με τη μητέρα της Μαρία και τη σπιτονοικοκυρά Παγώνα Τσίχλα για το φόνο της Φαίης Μπακογιώργου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Νίκος Μπακογιώργος προτίθεται να πάει το θέμα στα άκρα, προκειμένου να ξεσκεπάσει τον ιθύνοντα νου της κακοποίησης της αδικοχαμένης Φαίης, καθώς, κατά τον ίδιο, τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει η σεσημασμένη και πολλάκις καταδικασμένη σπιτονοικοκυρά. Γι’ αυτό θα ζητήσει αναπαράσταση του φόνου, ώστε να αποδείξει πως η άλλη κόρη του πασχίζει να προστατεύσει τους άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Η ιατροδικαστική

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Φαίης είχε εκφράσει προ πολλού τη βεβαιότητα πως η κόρη του δολοφονήθηκε. Όταν, δε, πραγματοποιήθηκε η ιατροδικαστική εξέταση, δήλωνε δικαιωμένος για την επιμονή του. Η ίδια εξέταση είναι αυτή που τον κάνει να πιστεύει πως όσα «ομολόγησε» η κόρη του Κατερίνα είναι αποκύημα της φαντασίας της.

Ο πατέρας της Φαίης κάνει λόγο για «σκηνοθετημένη ομολογία», ενώ κάτι τέτοιο φέρεται να επιβεβαιώνεται από τη σύγκριση της ιατροδικαστικής έκθεσης και της εξιστόρησης της Κατερίνας για το πώς σκότωσε την αδελφή της. Το πόρισμα τονίζει πως δεν βρέθηκαν κακώσεις ή κατάγματα στο λαιμό της Φαίης.

Η Κατερίνα φέρεται να είχε υποστηρίξει στις ανακριτικές αρχές πως είχε πατήσει με το πόδι της την αδελφή της στο λαιμό. Βεβαίως, οι πολύπειροι δικαστικοί επίσης δεν πίστεψαν την ομολογία της, γι’ αυτό και διέταξαν την προφυλάκιση και των τριών γυναικών.

Δημοσιεύτηκε στην Ontime