Ενώπιον της Ανακρίτριας αναμένεται να βρεθούν σήμερα, Δευτέρα (20/11), τα πέντε από τα έξι μέλη της συμμορίας που φέρονται να οδήγησαν μία 16χρονη κοπέλα από τον Βύρωνα στη ΜΕΘ, καθώς της χορήγησαν υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, η 16χρονη παραμένει στην εντατική νοσοκομείου της Αθήνας, σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ανήλικη είχε πάει σε σπίτι στον Βύρωνα μαζί με μια φίλη της και 6 άτομα που την προμήθευσαν με τα ναρκωτικά, μεταξύ των οποίων και το «σίσα» ή αλλιώς την «κόκα των φτωχών», που φτιάχνεται από χλωρίνη και υγρά μπαταρίας.

Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικους, που συμμετείχαν σε κύκλωμα ναρκωτικών. Τα μέλη της σπείρας οδηγούσαν τα θύματά τους στο σπίτι στο Βύρωνα, ενώ τα ναρκωτικά τα είχε αποθηκεύσει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, στη Γλυφάδα. Το κορίτσι έπεσε θύμα σπείρας εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι έκαναν μίξη ναρκωτικών κι εκείνη τα δοκίμαζε.

Διαβάστε ακόμα: Βύρωνας: Παραμένει διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση η 16χρονη μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών

Το ιστορικό της υπόθεσης

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι 17χρονου στον Βύρωνα, όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το λεγόμενο “σίσα” γνωστό και ως “η κόκα των φτωχών”. Το επόμενο πρωί η φίλη του κοριτσιού, όταν ξύπνησε στο ίδιο σπίτι, διαπίστωσε πως η 16χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της και κάλεσε ασθενοφόρο. 

Συγκεκριμένα, ξυπνώντας η φίλη της διαπίστωσε ότι ήταν μόνες τους στο σπίτι και πως η 16χρονη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της και αιμορραγούσε από τη μύτη. Κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση η αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις μεταξύ των οποίων δύο ανηλίκων για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μέλη της σπείρας οδηγούσαν τα θύματά τους σε ένα σπίτι στον Βύρωνα, ενώ τα ναρκωτικά βρίσκονταν αποθηκευμένα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN τις προηγούμενες ημέρς, τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία της υπόθεσης είναι συγκλονιστικά.

Όπως αναφέρεται, η μητέρα του κοριτσιού φέρεται να αποκάλυψε πως η 16χρονη δεχόταν ψυχολογική πίεση και όταν την έψαχνε και την έπαιρνε τηλέφωνο, σήκωναν το τηλέφωνο οι έμποροι ναρκωτικών και δεν την άφηναν να της μιλήσει.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης καταθέσεις και των υπολοίπων παιδιών της παρέας της 16χρονης, που περιγράφουν πώς την βρήκαν σε κωματώδη κατάσταση και πώς άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα μεταξύ τους για την κατάσταση που είναι και τι πρέπει να κάνουν. Ένα από τα παιδιά περιέγραψε πώς γινόταν η προμήθεια των ναρκωτικών και πώς όταν ειδοποίησαν κάποιον από τους μεγαλύτερους για το τι είχε συμβεί, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ρωτήσει εάν υπάρχουν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών μέσα στο σπίτι και πώς πρέπει να τις κρύψουν.

Τέλος, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στη δικογραφία αναφέρεται πως όταν οι έμποροι ήθελαν να κάνουν κάποια δοκιμή για ναρκωτικά, φέρεται να χρησιμοποιούσαν το ανήλικο κορίτσι ως “πειραματόζωο”.