Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η 16χρονη στο Βύρωνα που πήρε κτοκτέιλ ναρκωτικών. Η 16χρονη βρίσκεται διασωληνωμένη και δίνει νάχη για να κρατηθεί στη ζωή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σημειώνεται ότι η 16χρονη από τον Βύρωνα, πήρε κάνναβη και ναρκωτική ουσία “σίσα”, γνωστή ως «η κόκα των φτωχών». Τα ναρκωτικά προμηθεύτηκε από μέλη σπείρας ναρκωτικών, στον Βύρωνα. Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη 6 ατόμων, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι.

Το άτυχο κορίτσι, μαζί με μία φίλη της, προσκλήθηκαν, βράδυ, από ένα 17χρονο αγόρι σε σπίτι, στην περιοχή του Βύρωνα. Εκεί, δόθηκαν στη 16χρονη κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, το λεγόμενο «σίσα» ή κόκα των φτωχών. Το κοκτέϊλ ήταν τόσο ισχυρό, ώστε προκλήθηκαν βλάβες σε ζωτικά της όργανα.

Η φίλη του κοριτσιού ξύπνησε το πρωί, είδε ότι η 16χρονη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της και σε δραματική κατάσταση και κάλεσε, αμέσως, ασθενοφόρο. Τα δύο κορίτσια ήταν, εκείνη την ώρα, μόνα στο συγκεκριμένο σπίτι.

Η αστυνομία στις 16/11 συνέλαβε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικους, που συμμετείχαν σε κύκλωμα ναρκωτικών. Τα μέλη της σπείρας οδηγούσαν τα θύματά τους σε ένα σπίτι στο Βύρωνα, ενώ τα ναρκωτικά τα είχε αποθηκεύσει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, στη Γλυφάδα.

Τα στοιχεία της δίωξης ναρκωτικών για το επικίνδυνο ναρκωτικό «σίσα»

Αυξητική τάση στη χρήση του ναρκωτικού «σίσα» δίνουν τα στοιχεία από τη Δίωξη Ναρκωτικών

Συγκεκριμένα το 2019 κατασχέθηκαν δύο κιλά του ναρκωτικού. Το 2020 πέντε κιλά. Το 2021 σαραντατρία κιλά, χρονιά κατά την οποία εξαρθρώθηκε και ένα μεγάλο κύκλωμα διακίνησης του ναρκωτικού, προερχόμενου από χώρες της Ασίας.

Η τιμή του «σίσα» το κάνει ιδιαίτερα προσιτό στις μικρότερες ηλικίες. Τα δύο γραμμάρια κοστίζουν περίπου 10 ευρώ και με αυτή την ποσότητα κάνει χρήση ολόκληρη η παρέα.