Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία για την καταδίωξη από αστυνομικούς και τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στο Λεοντάρι Βοιωτίας

Όπως αποκάλυψε στο Live News του MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων ‘’ΤΟ ΒΗΜΑ’’ και ‘’ΤΑ ΝΕΑ’’, οι καταθέσεις των συναδέλφων του αστυνομικού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Θάνατος 17χρονου στη Βοιωτία: Επεισόδια στην Αλίαρτο - Τραυματίστηκε ο δήμαρχος

Νέα στοιχεία για την καταδίωξη με την τραγική κατάληξη με θύμα 17χρονο Ρομά στο Λεοντάρι Βοιωτίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άλλος αστυνομικός που βρισκόταν μαζί με τον κατηγορούμενο έχει καταθέσει πως βρισκόταν πίσω από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις νεαροί και μόλις τελείωσε η καταδίωξη και τους πλησίασαν, ο συνάδελφός του έδωσε εντολή στον οδηγό του οχήματος να ανοίξει την πόρτα και να βγουν έξω.

Καμία πόρτα ή παράθυρο του οχήματος δεν άνοιξε και τότε ο αστυνομικός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 17χρονου άνοιξε την πόρτα και φώναξε δυνατά ‘’Αστυνομία, βγες έξω’’, ωστόσο ο 17χρονος δεν υπάκουσε και δεν βγήκε από το όχημα.

Ο μάρτυρας είδε τον οδηγό του οχήματος με αίματα στο κεφάλι και στον λαιμό

Τότε, ο μάρτυρας αναφέρει πως είδε τον κατηγορούμενο αστυνομικό να τραβά έξω από το όχημα τον οδηγό και ξαφνικά άκουσε ένα πυροβολισμό. Φτάνοντας στο σημείο είδε τον οδηγό του οχήματος με αίματα στο κεφάλι και στον λαιμό, ενώ ο κατηγορούμενος γύρισε, τον κοίταξε και τον ρώτησε ‘’τι έγινε;’’.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι είδε το όπλο του συναδέλφου να είναι πίσω στη θήκη της ζώνης του.

Άλλος συνάδελφος του κατηγορούμενου ανέφερε ότι ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα του οδηγού και ο 17χρονος του επιτέθηκε με σκοπό να του αρπάξει το όπλο που κρατούσε στο δεξί του χέρι κι εκείνο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου.