Ομάδες εξαγριωμένων Ρομά προκάλεσαν επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας (13/11/2023) στο Πυρί της Θήβας, για το θάνατο του 17χρονου στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Οι Ρομά άναψαν φωτιές έξω απο σπίτια της περιοχής κοντά στον καταυλισμό και πετούν αντικείμενα σε τζαμαρίες σπιτιών και αυτοκίνητα, ενώ επιτίθενται κατά ομάδες και σε όσα αυτοκίνητα περνούν από δρόμους της περιοχής στο Πυρί.

Διαβάστε επίσης: Λεοντάρι Βοιωτίας: Αλλάζουν τα δεδομένα ο 17χρονος Ρομά δεν προσπάθησε να αφοπλίσει τον αστυνομικό – Εκπυρσοκρότησε το όπλο

Γυναίκες με μικρά παιδιά έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε σπίτια, ενώ οι Ρομά απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να κινηθεί στην περιοχή.

Απέκλεισαν τη ‘’γέφυρα του τρόμου’’ στη Θήβα, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου Ρομά στο Λεοντάρι Βοιωτίας

Ακόμη, έχουν αποκλείσει για ακόμη μια φορά την "γέφυρα του τρόμου", στον περιφερειακό δρόμο της Θήβας, καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα και ανάβοντας φωτιές.

Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει ισχυρότερη η αστυνομική παρουσία, καθώς οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν υποχωρήσει αισθητά απο τον κλοιό που είχαν σχηματίσει νωρίτερα στον καταυλισμό των Ρομά.

Αναφορές κάνουν λόγο πως έχουν ζητηθεί ενισχύσεις από τις γύρω περιοχές, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση!

Οι ομάδες νεαρών Ρομά διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 17χρονου στο Λεοντάρι μετά από καταδίωξη με αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το Ράδιο Θήβα, στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Την ίδια ώρα ένταση επικρατεί και στον Ασπρόπυργο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ατόμων από τον καταυλισμό Ρομά πετάνε πέτρες στην περιφερειακή Αιγάλεω, με συνέπεια να σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της λεωφόρου ΝΑΤΟ, στο ρεύμα προς Σκαραμαγκά.