Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου, τον Οκτώβριο του 2021, στην Κυψέλη.

Τι ισχυρίζεται η αδερφή της Φαίης

Σημειώνεται πως τη δολοφονία της Φαίης ομολόγησε τη Δευτέρα η αδελφή της κατά την απολογία της. Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι τη σκότωσε επειδή τη μισούσε και αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο της έκοψε το νήμα της ζωής.

Ωστόσο, η ομολογία της δεν έπεισε την ανακρίτρια και εισαγγελέα που αποφάσισαν την προφυλάκιση και των τριών κατηγορούμενων γυναικών: της αδελφής, της μητέρας και της σπιτονοικοκυράς.

Η 23χρονη σήμερα αδελφή της Φαίης φέρεται να ομολόγησε στη δικαστική λειτουργό, ότι εκείνη που τη σκότωσε και απέδωσε το έγκλημα στο μίσος που έτρεφε εναντίον της. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ρούλας Κουσκουρή στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η κατηγορούμενη αποκάλυψε και τον τρόπο που τη δολοφόνησε: «Την πάτησα στο λαιμό με το πόδι μου και τη σκότωσα», φέρεται να είπε.

Διαβάστε ακόμα: Ο... ηθοποιός που ψάxνει ίχνη στο σκοτάδι - Μιλάει στην «Απογευματινή» ο Χάρης Βεραμόν, ο ιδιωτικός ερευνητής που βοήθησε να αποκαλυφθεί η άγρια δολοφονία της Φαίης

Παράλληλα, η 23χρονη επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Δολοφονία Φαίης: Τι έδειξαν οι ιατροδικαστικές στη σορό της

Παρά την κυνική ομολογία της αδελφής, η 15η Τακτική Ανακρίτρια δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της, οι οποίοι φέρεται να μη συνάδουν με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Υπενθυμίζεται πως η Φαίη είχε βρεθεί νεκρή, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα, στην Κυψέλη, τον Οκτώβριο του 2021 με το αρχικό πόρισμα του ιατροδικαστή να καταγράφει ως αιτία θανάτου «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις- πνευμονικό οίδημα».

Μήνες αργότερα, και ενώ ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας επέμενε ότι το παιδί του δολοφονήθηκε, η Εισαγγελία διόρισε πραγματογνώμονα τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Φαίη έφερε προθανάτιες και μεταθάνατιες κακώσεις και ότι ο θάνατός της μπορεί να επήλθε και από το έντονο στρες, σε συνδυασμό με τη σωματική κακοποίηση που υπέστη.