Προφυλακίστηκαν και οι τρεις κατηγορούμενες για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου μετά τις απολογίες τους στη 15η τακτική ανακρίτρια.

Πρόκειται για τη σπιτονοικοκυρά, τη μητέρα και την αδελφή της άτυχης κοπέλας οι οποίες κατά περίπτωση κατηγορούνται ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (σπιτονοικοκυρά), διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων (αδερφή).

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνονται πληθώρα μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και μια προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη.

Φαίη Μπακογιώργου: Για "εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων"


Η ανακρίτρια της υπόθεσης προχώρησε στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης καθώς οι τρεις κατηγορούμενες κρίθηκαν ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως οι τρεις γυναίκες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, αφού τύλιξαν το πτώμα και το πέταξαν τα σκουπίδια. Μάλιστα, γίνεται λόγος για «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχει μπει και ο θάνατος 69χρονης η οποία πέθανε έξι μήνες πριν από την 23χρονη Φαίη. Η γυναίκα ζούσε στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς η οποία είχε υποστηρίξει πως η 69χρονη αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές φαίνεται πως και η ηλικιωμένη υπήρξε θύμα ανάλογης κακοποιητικής συμπεριφοράς και είχε , επίσης, νοσηλευτεί .