Σήμερα, Δευτέρα, στις 11 το πρωί, αναµένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των τριών γυναικών που κατηγορούνται για το διπλό φονικό στην Κυψέλη. Η µητέρα και η αδελφή της Φαίης, καθώς και η σπιτονοικοκυρά της κατηγορούνται για σωρεία αδικηµάτων, µε σηµαντικότερα, φυσικά, τη δολοφονία της 23χρονης, αλλά και ακόµα µιας ηλικιωµένης γυναίκας.


Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση δολοφονίας

Η υπόθεση ξεκίνησε να διερευνάται έπειτα από τη µήνυση που υπέβαλε ο πατέρας της 23χρονης, Νίκος Μπακογιώργος, ο οποίος, σε συνεργασία µε τον ιδιωτικό ερευνητή Χάρη Βεραµόν και τη δικηγόρο Βούλα ∆ηµητριάδου, οδήγησε τις Αρχές µπροστά σε απρόσµενες εξελίξεις.

Δύο γυναίκες, η 23χρονη Φαίη και η 67χρονη γυναίκα που φέρεται να ζούσε µαζί τους, εξαναγκάζονταν από τη βασική κατηγορούµενη, τη σπιτονοικοκυρά, να ζητιανεύουν στην κεντρική πλατεία της Κυψέλης, αλλά και να πέφτουν στους προφυλακτήρες διερχόµενων οχηµάτων σε κεντρικούς δρόµους της ίδιας περιοχής, ζητώντας χρήµατα από τους οδηγούς, για να µην προχωρήσουν σε µηνύσεις. Για την ηλικιωµένη δεν έχουν προκύψει προς το παρόν µαρτυρίες πως εκδιδόταν, σε αντίθεση µε την περίπτωση της Φαίης.

Ο άνθρωπος που φέρεται να της έκλεινε τα ερωτικά ραντεβού ήταν η σπιτονοικοκυρά της, κυρίως µε αλλοδαπούς άνδρες, πακιστανικής και αλβανικής καταγωγής, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την αστυνοµική έρευνα. Η σορός της 23χρονης βρέθηκε πριν από δύο χρόνια στην οδό Τύχης, στον Αγιο Νικόλαο, περίπου πέντε λεπτά µακριά από το σπίτι της. Ηταν τυλιγµένη µε την κουβέρτα της και σύµφωνα µε µαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνοµικοί, αλλά και ο ιδιωτικός ερευνητής Χ. Βεραµόν, όταν βρέθηκε έφερε τραύµα στο κεφάλι και τη µύτη. Η γυναίκα, που αρχικά καταχωρίσθηκε ως αγνώστων στοιχείων, εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή Αθηνών Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος ναι µεν διαπίστωσε κακώσεις σε διάφορα σηµεία του σώµατος, πλην όµως δεν µπορούσε να καταγράψει µε απόλυτη βεβαιότητα ότι επρόκειτο για δολοφονία. Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια ώστε ο ιατροδικαστής Πειραιά, Σωκράτης Τσαντίρης, να προχωρήσει σε επανεκτίµηση των δεδοµένων έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας, αναφέροντας πως είναι πιθανό η γυναίκα να έπεσε θύµα δολοφονικής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Συγκλονίζει ο πατέρας της 23χρονης - ''Ήμουν απόλυτα σίγουρος ότι το παιδί μου δεν έπασχε από καμία ασθένεια''

Νίκος Μπακογιώργος: Από την πρώτη στιγµή κατάλαβα πως η κόρη µου δολοφονήθηκε

«Από την πρώτη στιγµή κατάλαβα πως η κόρη µου δολοφονήθηκε», δήλωσε στην «Απογευµατινή» της Κυριακής ο πατέρας της 23χρονης Φαίης, Νίκος Μπακογιώργος. Τον συναντήσαµε στο σηµείο όπου ο άγνωστος ή οι άγνωστοι εγκατέλειψαν νεκρή την κόρη του. «∆εν µπορώ να έρχοµαι εδώ, πραγµατικά δεν το αντέχω. Ζήτησα από τον Χ. Βεραµόν και τη Β. ∆ηµητριάδου να µε βοηθήσουν. Συγκεντρώσαµε τα στοιχεία που θα έπρεπε να είχε συγκεντρώσει από µόνη της η Αστυνοµία και τα δώσαµε στις Αρχές έπειτα από µήνυση που υπέβαλα. Μόνο όταν ανέλαβε το Τµήµα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής η υπόθεση άρχισε να ερευνάται σοβαρά. Θα µπορούσαµε να είχαµε φτάσει νωρίτερα στην αποκάλυψη του εγκλήµατος», είπε µε νόηµα ο κ. Μπακογιώργος.

Ο ίδιος βέβαια, όπως αποκάλυψε, δεν µπορεί να πιστέψει ακόµη και σήµερα πως η πρώην σύζυγός του αλλά και η µικρότερη κόρη του κατηγορούνται για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης. «Ερχόταν η Φαίη µε τα παιδιά της, τα εγγόνια µου, και έλαµπε το πρόσωπό της όταν µε έβλεπε. ∆εν µπορούσα να ξέρω τα όσα ζούσε, δεν µου είχε πει τίποτε, δεν είχα καταλάβει το παραµικρό».

Η αστυνοµική έρευνα οδήγησε τις Αρχές και στην εκτίµηση πως οι τρεις κατηγορούµενες πιθανότατα κρύβονται πίσω και από τον θάνατο ακόµα µιας γυναίκας, την οποία, όπως φαίνεται, ανάγκαζαν επίσης να ζητιανεύει στους δρόµους. Τα χρήµατα που έβγαζαν από τα ερωτικά ραντεβού, την επαιτεία αλλά και τους εκβιασµούς στους οδηγούς οχηµάτων τα έπαιρναν οι τρεις κατηγορούµενες, µε τη σπιτονοικοκυρά να λαµβάνει πιθανόν τα περισσότερα, διότι είχε παραχωρήσει το σπίτι όπου έµενε η Φαίη µε τα παιδιά της, την αδελφή και τη µητέρα της, καθώς και την ηλικιωµένη γυναίκα.


Στο µικροσκόπιο δύο άνδρες

Οι εισαγγελικές Αρχές, σύµφωνα µε δηµοσιογραφικές πληροφορίες, έχουν βάλει στο στόχαστρο δύο άνδρες, έναν Ελληνα και έναν Αλβανό υπήκοο. Ο µεν δεύτερος φέρεται να ήταν το δεξί χέρι της σπιτονοικοκυράς και να έκανε τις... βροµοδουλειές. Η σπιτονοικοκυρά έχει συλληφθεί ήδη επτά φορές για ληστείες, κλοπές και απάτες. Της άρεσε ιδιαιτέρως, αναφέρουν οι αστυνοµικοί, να εµφανίζεται ως δικηγόρος και να εξαπατά πολίτες. Ο δε πρώτος, ο ελληνικής καταγωγής άνδρας, φέρεται να είναι ένας µεσήλικος µε τον οποίο είχε ερωτικές σχέσεις η 23χρονη και µάλιστα, όπως έχει υποστηρίξει στο περιβάλλον του ο ίδιος, ήταν έτοιµοι να συνάψουν σύµφωνο συµβίωσης. Πιθανότατα είχε κακοποιήσει την 23χρονη στο παρελθόν, ενώ εξετάζεται το ενδεχόµενο να συµµετείχε και αυτός στον εντοπισµό πελατών µε τους οποίους εκδιδόταν η Φαίη. Οι άνθρωποι αυτοί αναµένεται να κληθούν ενώπιον των Αρχών, προκειµένου να δώσουν τις εξηγήσεις τους.