Άνοιξε σήμερα, Σάββατο, η «αυλαία» του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας με την προγραμματισμένη τελετή έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Η αρχή έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στις 17.00 με τα 10 χλμ., ενώ λίγο αργότερα (18.30) δόθηκε η εκκίνηση του πρώτου αγώνα που αφορά μόνο στην Πανεπιστημιακή κοινότητα.

6024017
6023992

Στο 10άρι των ανδρών, ο Νίκος Σταμούλης επικράτησε και «έκοψε» πρώτος την κορδέλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Με χρόνο 31:19 o 21χρονος πρωταθλητής αναδείχθηκε νικητής, όσο ο Γιώργος Σταμούλης (AΟ Παλαιού Φαλήρου) τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 31:34 ενώ ο Τσέχος Γιάνις Μάτς τερμάτισε τρίτος με 33:41. Νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Γιώργος Σταμούλης και ακολούθησε ο Μανώλης Πουρίκας (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) με 32.06 και στην τρίτη ο Αλέξανδρος Σούκουλης (Παναξιακός) 32.23.

Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε με πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του στίβου αλλά και απλούς πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διασκεδάσουν μαζί τρέχοντας στους δρόμους της πρωτεύουσας με τον πρώτο τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο να δίνει το μήνυμα της γιορτής.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μία από τις πιο ωραίες διοργανώσεις στη χώρα, ο κόσμος μας εμψύχωνε στον δρόμο και μας βοήθησε σε όλη τη διαδρομή. Ο επόμενος στόχος είναι ο ανώμαλος δρόμος την επόμενη εβδομάδα στα Τρίκαλα και για τη συνέχεια της σεζόν έχω στόχο να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ στα 5χλμ. και στα 10χλμ» τόνισε ο Νίκος Σταμούλης.

Δηλώσεις του νικητή των 10 χλμ. ΟΠΑΠ Νίκου Σταμούλη #segas #athletics #iAMauthentic #AMA2023 #athensmarathon #authenticmarathon #authenticmarathonathens

Δημοσιεύτηκε από Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων στις Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023

Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Χαλκιδέα Αναστασία Μαρινάκου. Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, που επανήλθε από τραυματισμό, διένυσε την απόσταση σε 34:10 και κατάφερε να νικήσει ξανά τον τίτλο στο αγώνισμα, δείχνοντας πως παρά την ταλαιπωρία της από τον τραυματισμό έχει επιστρέψει και θα μας απασχολήσει μέσα στη σεζόν.

Δηλώσεις της νικήτριας των 10 χλμ. ΟΠΑΠ Αναστασίας Μαρινάκου #segas #athletics #iAMauthentic #AMA2023 #athensmarathon #authenticmarathon #authenticmarathonathens

Δημοσιεύτηκε από Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων στις Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023

Η ίδια, μετά τον τερματισμό, μιλώντας στον ΣΕΓΑΣ δήλωσε: «Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που παίρνω τη νίκη στο 10άρι. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Είχα έναν τραυματισμό που τον είχα πραγματικά για έναν χρόνο, καθώς τη μισή χρονιά έτρεχα για τον τραυματισμό και την άλλη μισή έκανα αποκατάσταση γιατί… είχα πάρει το πόδι μου στο χέρι. Είχα φτάσει σε σημείο να νομίζω πως δεν θα ξανατρέξω. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είμαι με δυόμιση μήνες προετοιμασία. Στον ημιμαραθώνιο που έτρεξα πριν από τρεις εβδομάδες, που τον έτρεξα και πρώτη φορά, μου βγήκε πάρα πολλή κούραση και δεν κρύβω ότι είχα ένα άγχο για τον αγώνα και εν ήξερα καθόλου πώς θα μου βγει. Είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, θέλω πραγματικά να προσπαθήσω να πάω Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι το όνειρό μου αλλά δυστυχώς δεν είμαι τόσο τυχερή. Γενικά είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, δεν έχω κάνει ούτε το 50% από όσα μπορώ να κάνω και γι’ αυτό συνεχίζω. Θέλω να κάνω αυτό που μου αξίζει.

Εύχομαι να συνεχίσω έτσι, υγιής γιατί έχω κουραστεί να ξεκινάω από το μηδέν, να φτάνω στην κορυφή και μετά ξανα το ίδιο. Αφιερώνω τη νίκη σε έναν άνθρωπου που έφυγε από τη ζωή, τη νίκη μου και όλη την προσπάθεια που έχω κάνει του την αφιερώνω».

marathonios003
marathonios001
marathonios002
marathonios004
marathonios006
marathonios005
marathonios007
marathonios008
marathonios009
marathonios010
marathonios011
marathonios012
marathonios013
marathonios014