Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, μίλησε για το αίτημα του πελάτη του να οριστεί δικηγόρος από το κράτος για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία των δύο μικρότερων παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα του Μάνου Δασκαλάκη δεν έγινε αποδεκτό, καθώς δηλώθηκε εκπρόθεσμα.

*Διαβάστε εδώ: Στις 15 Νοεμβρίου η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για την Τζωρτζίνα - Απανωτά αιτήματα Κούγια στο Δικαστήριο


Το δικαστήριο διέκοψε για τις 15 Νοεμβρίου 2023

Η δεύτερη δίκη ξεκίνησε χθες, Παρασκευή 10/11, με τη διαδικασία της κλήρωσης των ενόρκων και αφού απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε ο πατέρας των παιδιών και πρώην σύζυγός της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Ο κ. Γεωργακόπουλος θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι ο Μάνος Δασκαλάκης σε κάθε περίπτωση θα καταθέσει ως μάρτυρας.

«Στην περίπτωση που δεν εκπροσωπηθεί από δικηγόρο ο κ. Δασκαλάκης για την υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας η εμπλοκή του θα περιοριστεί στο να καταθέσει ως μάρτυρας και τίποτα άλλο. Προσωπική επιθυμία ήταν να συνεχίσω και σε αυτό το δικαστήριο να εκπροσωπώ τον κ. Δασκαλάκη – και ο κ. Καράμπελας το ήθελε αυτό – αλλά μετά από 70 και πλέον συνεδριάσεις τα επαγγελματικά και προσωπικά όρια πιέζονται πάρα πολύ. Οπότε ένα δεύτερο δικαστήριο με αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να το αναλάβουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γεωργακόπουος.

Ερωτηθείς ο δικηγόρος γιατί το αίτημα του Μάνου Δασκαλάκη δεν κατατέθηκε εμπρόθεσμα απάντησε: «Λόγω του ότι και ο κ. Δασκαλάκης ήθελε να συνεχίσουμε την συνεργασία κα στο δεύτερο δικαστήριο, μέχρι και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να βρει μία λύση. Επιτρέψτε μου να πω ότι η αίτηση απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη, θα μπορούσε να συγχωρεθεί το εκπρόθεσμο και να γίνει δεκτή. Αυτό όμως που μου κάνει τεράστια εντύπωση είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο έδειξε μία σπουδή – όπως μου μεταφέρθηκε – να αποφύγει ουσιαστικά να έχει υποστήριξη κατηγορίας η υπόθεση. Αυτό εμένα μου δημιουργεί διάφορα ερωτήματα».

Για την ψυχολογική κατάσταση του Μάνου Δασκαλάκη δήλωσε ο δικηγόρος: «Πόσο ο άνθρωπος αυτός είναι κομμάτια, δεν το συλλαμβάνει ανθρώπινος νους. Ο σχολιασμός που γίνεται σε βάρος του τον αδικεί πάρα πολύ. Για την υποστήριξη της κατηγορίας στο δεύτερο δικαστήριο έχει παλέψει πολύ».