Η ώρα της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει. Η κατηγορούμενη θα απολογηθεί για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας στις 15 Νοεμβρίου.

Μετά την απολογία, θα σημάνει η αντίστροφη μέτρηση για την εισαγγελική πρόταση και την τελική κρίση των δικαστών.

Νωρίτερα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της δίκης για την υπόθεση της Τζωρτζίναςο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε «βροχή» αιτημάτων.

*Διαβάστε εδώ: Δίκη Πισπιρίγκου: Στο αστυνομικό τμήμα ο Πέτρος Κουσουλός, μετά τη μήνυση που υπέβαλε η πλευρά της κατηγορούμενης

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ζήτησε αρχικά από το δικαστήριο να προσκομιστούν ιατρικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί η μικρή Τζωρτζίνα στα νοσοκομεία Ρίο και Καραμανδάνειο, καθώς όπως ανέφερε, κατά την άποψη της υπεράσπισης, αυτές οι εξετάσεις αποδεικνύουν πως το παιδί είχε σοβαρή λοίμωξη με το αίτημα να απορρίπτεται ομόφωνα με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

Τα αιτήματα συνεχίστηκαν με τον κ. Κούγια να ζητάει να επανέλθει στο βήμα του μάρτυρα ο γενετιστής Περικλής Μακρυθανάσης, ο οποίος είχε διεξάγει το γονιδιακό έλεγχο στη Τζωρτζίνα και δεν εξετάστηκε από τους συνηγόρους της κατηγορούμενης.

Ο κ. Κούγιας αναφερόμενος στην εντολέα του έκανε λόγο για «έναν αθώο άνθρωπο που έχει πέσει θύμα», κάνοντας λόγο για «πολιτικάντικες επιλογές» του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Τσιάρα ο οποίος, σύμφωνα με τον συνήγορο, επηρεάστηκε από εκπομπές που είχαν κάνει λαϊκά δικαστήρια καταδικάζοντας την κατηγορούμενη.

«Να καταδικαστεί μια αθώα γυναίκα από παραλείψεις; Θα το πληρώσει η δυστυχισμένη αυτή γυναίκα;», διερωτήθηκε ο συνήγορος.

Κι αυτό το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Το τρίτο κατά σειρά αίτημα του Αλέξη Κούγια ήταν η επανεξέταση του καθηγητή τοξικολογίας Νίκου Ράικου.

Ο κ. Κούγιας τόνισε πως έχει να θέσει σειρά ερωτήσεων στον καθηγητή που πρέπει να απαντηθούν και σημείωσε προς το δικαστήριο : «Έχω εξευτελιστεί τελείως μου απορρίπτεται συνεχώς ομόφωνα τα αιτήματα . Νιώθω ιδιαίτερα ανήσυχος αν η κατηγορούμενη θα κριθεί δίκαια ή μεροληπτικά».

Για μία ακόμα φορά μάλιστα ο κ. Κούγιας καταφέρθηκε σε βάρος του κ. Ράικου κάνοντας λόγο για «επιστημονικό θράσος» και «ποινική ανευθυνότητα» και τον κατηγόρησε ότι παραπλάνησε τον ιατροδικαστή και τη δικαιοσύνη.

Μάλιστα , είπε πως τον ενημέρωσαν ότι θα γίνουν δυο συνέδρια στο εξωτερικό στο ένα εκ των οποίων έχουν πρόθεση να ασχοληθούν με το «Πισπιρίγκου-gate για να φανεί πως παραπλανήθηκε η δικαιοσύνη».

Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, εισήγηση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου στη συνέχεια ζήτησε με νέο αίτημα του τη διενέργεια τοξικολογικής πραγματογνωμοσύνης στο αίμα της Τζωρτζίνας αλλά και πλήρη γονιδιακό έλεγχο.

Επιπλέον, ζήτησε να προσκομιστεί ο πλήρης κατάλογος των φαρμάκων που χορηγήθηκαν στο παιδί κατά τη νοσηλεία του παιδιού στο Παίδων όπως καταγράφονται στη λίστα της ΜΕΘ και του φαρμακείου. Η εισαγγελεας εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος για ανάκληση της απορριπτικής απόφαση που αφορούσε την τοξικολογική εξέταση. Ωστόσο επιφυλάχθηκε για να προτείνει για το θέμα των εγγράφων και του γονιδιακού ελέγχου.

Το δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία το αίτημα για τη διενέργεια τοξικολογικής πραγματογνωμοσύνης και η πρόεδρος κάλεσε την κατηγορούμενη να απολογηθεί.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης ζήτησε να ξεκινήσει η απολογία της κατηγορούμενης την ερχόμενη Τετάρτη και το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα.