Νέες εστίες αντιπαράθεσης προκαλούν οι τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με την παρέμβαση του κ. Χάρη Δούκα, στην υπόθεση του μετρό στα Εξάρχεια και την κοπή των δέντρων. Από το επιτελείο του νεοεκλεγέντα δημάρχου, Χάρη Δούκα, καταγγέλλουν ότι οι τοποθετήσεις αυτές είναι στοχευμένες επιθέσεις εναντίον του κ. Δούκα.  Το περιβάλλον του κ.Δούκα ξεκαθαρίζει ότι η θέση του είναι σαφής, θέλει και μετρό και δένδρα.

Ειδικότερα, από το περιβάλλον του κ.Δούκα σημείωναν ότι «μας προκαλεί μεγάλο προβληματισμό ότι μετά τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σήμερα, επιχειρεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Αθηναίων, κ. Δούκα. 

Διαβάστε επίσης: Μαρινάκης για το μετρό στα Εξάρχεια: Η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα υποχώρησης - Οι δηλώσεις του Χάρη Δούκα δεν συνάδουν με το πνεύμα συνεργασίας

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Μαρινάκη ότι η θέση του κ. Δούκα είναι σαφής. Θέλουμε και Μετρό και δέντρα, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όπως επιθυμούν οι Αθηναίοι πολίτες.

Οι στοχευμένες επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον του κ. Δούκα, και μάλιστα πριν ακόμα εκείνος αναλάβει καθήκοντα, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα».