Ενημερωτική συνέντευξη Τύπου για το Ιατρείο Υποστήριξης του Τρόπου Ζωής για ασθενείς με καρκίνο που λειτουργεί στο Αττικό νοσοκομείο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 10:30 στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13).

Σε ένα Ιατρείο Υποστήριξης του Τρόπου Ζωής για ασθενείς με καρκίνο (Survivorship Clinic) ο/η ασθενής καθοδηγείται σε evidence-based αλλαγές.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν στη διατροφή, στη φυσική δραστηριότητα, στη διαχείριση του στρες, στην ποιότητα του ύπνου, στη στήριξη των κοινωνικών σχέσεων και στην απεξάρτηση από δυσμενείς για την υγεία συνήθειες (κάπνισμα, αλκοόλ κτλ), ώστε ο επιζών να ακολουθήσει ένα νέο τρόπο ζωής, που θα διευκολύνει τη βελτίωση και την πρόληψη επιπλοκών του νοσήματός του, πάντα παράλληλα με την υπόλοιπη ενδεδειγμένη θεραπεία (φαρμακευτική, χειρουργική, κτλ).

Στη συνέντευξη Τύπου θα παραστούν:

  • Αμάντα Ψυρρή (Καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας ΕΚΠΑ, Διευθύντρια Β’ Παθολογικής Προπαιδευτικής κλινικής Αττικό νοσοκομείο)

  • Dr Καλλιόππη Καλαϊτζή (Φυσική ιατρική και αποκατάσταση Lifestyle Medicine & Culinary Coaching Ακαδημαϊκή Υπ. Ιατρική Σχολή Αθηνών)

  • Νικόλαος Αρκαδόπουλος (καθηγητής Χειρουργικής, Διευθυντής Δ’ Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ)

  • Σπύρος Αποστολόπουλος (Διοικητής, Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο “Αττικόν”)