Με την κατηγορία του βιασμού κρατείται ένας 15χρονος μαθητής, ενώ ένας 17χρονος φίλος του, επίσης μαθητής, αναζητείται, προκειμένου να συλληφθεί για την ίδια κατηγορία. Αφορμή ένα «αστείο», όπως είπαν οι ίδιοι, το οποίο στην πραγματικότητα ήταν μια πράξη εξαναγκασμού ενός άλλου 17χρονου σε ανοχή γενετήσιας πράξης, και μάλιστα με θύμα ένα παιδί με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή. Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, στον Μεγάλο Προφήτη Ηλία, στη συνοικία της Νεράιδας στη Λάρισα.

Ο 15χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου του ασκήθηκε δίωξη για βιασμό από κοινού, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στην ανακρίτρια, προκειμένου, να απολογηθεί, ενώ μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», ο 15χρονος φέρεται να απέδωσε «σε πλάκα» την πράξη, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, πως έβαλε μόνο «το χέρι του πάνω από το παντελόνι» του 17χρονου, αρνούμενος την κατηγορία και τα περί γενετήσιας πράξης. Όπως αναφέρεται αναλυτικότερα στη δικογραφία: το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ο ένας από τους δύο ανήλικους δράστες, ο 17χρονος, φέρεται να κρατούσε το συνομήλικο θύμα, ενώ καθόταν στο παγκάκι της πλατείας, ενώ ο 15χρονος το εξανάγκασε (σ.σ.: μαζί με το φίλο του) σε ανοχή γενετήσιας πράξης, (περιγράφεται στη δικογραφία), απευθύνοντας παράλληλα απαξιωτικά σχόλια σε βάρος του.

Η μητέρα του παθόντα κατήγγειλε το συμβάν στην ΕΛΑΣ το απόγευμα της Τετάρτης 1η Νοεμβρίου και το ίδιο βράδυ αστυνομικοί της ΔΙΑΣ προχώρησαν σε προσαγωγές ανηλίκων από την πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς. Μεταξύ αυτών και ο 15χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν στην πλατεία το προηγούμενο απόγευμα. Ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του αναζητείται, προκειμένου να συλληφθεί.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime