O περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός το πρωί της Παρασκευής μίλησε στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

«Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, δεν υπάρχουν ζημιές σε κτίρια, έχουν σημειωθεί ζημιές σε καταστήματα, έπεσαν ράφια κλπ και έχουμε κάποιες καταπτώσεις σε δρόμους κοντά στο επίκεντρο, στο χωριό Προκόπι και Πήλι», είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Παράλληλα, ο Φάνης Σπανός συμπλήρωσε πως «στην ανατολική Εύβοια έχει κλείσει ο δρόμος στην περιοχή Κακιά Σκάλα».

Λέκκας: Είναι νωρίς για να εκτιμήσουμε την κατάσταση

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας δήλωσε ότι η περιοχή είναι γνωστή για σεισμούς τέτοιου μεγέθους ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι νωρίς για να εκτιμήσουμε την κατάσταση.

Ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι οι μαθητές της περιοχής παραμένουν στον προαύλιο χώρο των σχολείων προληπτικά έως τις 11 το πρωί, ενώ δήλωσε ότι υπάρχουν αναφορές για κατολισθήσεις στο Δερβένι.

Ανταποκριτές του ΑΠΕ μεταδίδουν ότι δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή από το Προκόπι της Εύβοιας που είναι το επίκεντρο του σεισμού. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, αλλά και στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Στο Μαντούδι επικράτησε πανικός και σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη οι μαθητές βγήκαν από τα σχολεία και παραμένουν στους δρόμους.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες μαζί με την Δημοτική Αρχή και την Πολιτική Προστασία επιχειρούν τους πρώτους ελέγχους χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν υπάρξει κάποια στοιχεία για πιθανές ζημιές. Οι έλεγχοι συνεχίζονται για πιθανές καταπτώσεις και ζημιές.