Επεισόδια σημειώθηκαν το  απόγευμα της Τετάρτης (1/11) στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη, φρουρών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Λίγο μετά το τέλος των αντισυγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Πευκάκια, Νέα Ιωνία και Ηράκλειο, επεισόδια σημειώθηκαν σε πλατεία Βικτωρίας και Θησείο. Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Ειδικότερα, επεισόδια ξέσπασαν στην πλατεία Βικτωρίας, με την αστυνομία -όπως αναφέρει η ΕΡΤ- να κάνει χρήση χημικών και δύο προσαγωγές. Παράλληλα, συνελήφθησαν έξι άτομα στο Θησείο (στην περιοχή βραχάκια στην Ακρόπολη) που άναψαν πυρσούς.

Διαβάστε ακόμα: Δεκατρείς προσαγωγές σε Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τις συγκεντρώσεις

Νωρίτερα, σε δεκατρείς προληπτικές προσαγωγές υπό τον φόβο επεισοδίων έχουν προχωρήσει οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο Νέο Ηράκλειο και τη Νέα Ιωνία. Σημειώνεται ότι από το πρωί είναι έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 

Διαβάστε ακόμα: Οικονόμου για τις αποψινές συγκεντρώσεις ακροδεξιών: “Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την οποιαδήποτε κατάσταση”

Υπενθυμίζεται ότι κλειστοί παραμένουν από τις 14.00 το μεσημέρι οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού με εντολή της Αστυνομίας.