«Η αστοχία του καλοκαιριού δεν πρόκειται να επαναληφθεί» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Νέο Ηράκλειο για τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη, φρουρών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

«Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την οποιαδήποτε κατάσταση. Παρακολουθούμε εδώ και καιρό μια κινητικότητα» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - εκτός από την σύλληψη 21ενός Ιταλών ακροδεξιών το βράδυ της Τρίτης (31/10) στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» που ταξίδεψαν στη χώρα μας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για την σημερινή συγκέντρωση - αντίστοιχες συλλήψεις έγιναν και στην Θεσσαλονίκη, Ελλήνων που προγραμμάτιζαν να κατεβούν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση.

Σημειώνεται ότι σήμερα, στις 6 το απόγευμα, έχουν προγραμματιστεί στο Νέο Ηράκλειο Αττικής συγκεντρώσεις για τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη, φρουρών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Αντίστοιχη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στην Πάτρα.

Κινητικότητα στον αντιεξουσιαστικό χώρο παρατηρεί η ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε ταυτόχρονα ότι ήδη από το φθινόπωρο η ΕΛ.ΑΣ. έχει παρατηρήσει κινητικότητα στους χώρους των αντιεξουσιαστών που πυροδοτείται και από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και από διάφορες διαδικασίες σε εξέλιξη στην Αθήνα όπως η κατασκευή του μετρό στα Εξάρχεια.  

Γιάννης Οικονόμου: 1.300 συλλήψεις που αφορούν τη νεανική παραβατικότητα

Ανακοίνωσε επίσης ότι τον τελευταίο μήνα η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 1.300 συλλήψεις που αφορούν τη νεανική παραβατικότητα. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι γίνονται έλεγχοι σε μέρη που μαζεύεται η νεολαία και περιπολίες σε καθημερινή βάση στην Κηφισιά και σε όλο τον άξονα στα βόρεια προάστια που καταγράφονται περιστατικά βίας.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ