Την ευαισθησία του στα κοινωνικά θέματα έδειξε σε μι ακόμη περίπτωση ο Δημήτρης Παπανικολάου. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, βρίσκεται στο Φάσμα του Αυτισμού και γνωρίζει πώς πρέπει να χειρίζεται καταστάσεις όπως αυτή την οποία αντιμετώπισε την Κυριακή (29/10) όταν βρέθηκε μπροστά σε νεαρό που είχε ξαπλώσει σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του ώστε να τον απομακρύνει σώο και ασφαλή από τους κινδύνους στους οποίους είχε εκτεθεί.

Το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Βάρης-Κορωπίου αποκάλυψε με ανάρτησή του στο Instagram ο Νίκος Συρίγος.

Όπως περιγράφεται στην ανάρτηση το παιδί ξάπλωσε στον δρόμο και έμοιαζε «σαν να έχει πάθει κρίση επιληψίας». Ενώ τα αυτοκίνητα περνούσαν πλάι του καθώς κανείς δεν ήξερε τι να κάνει, ο Δημήτρης Παπανικολάου που περνούσε από το σημείο κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, ζήτησε από τους οδηγούς να σταματήσουν και ξεκίνησε να συζητά με το παιδί.

«Αντιλαμβάνεται ότι είναι μια από τις κρίσεις ανθρώπου που βρίσκονται στο φασμα του αυτισμού (σ.σ. η κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου έχει αυτισμό και ο ίδιος έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ). Ξαπλώνει πλαι του. Προσπαθει να του πιάσει κουβέντα. Μιλάνε για τις ομάδες… Μπαίνει στον κόσμο του και τον ηρεμεί. "Παμε τώρα λίγο στην ακρη γιατί εδώ φοβάμαι ότι θα με πατήσει κάνα αυτοκίνητο", του λέει. Ο μικρός πείθεται. Να πάει στην ακρη για το χατίρι του φίλου του. Όλα καλά. Τυχερός ο μικρός. Πιο τυχεροι εμείς που έχουμε τον Μητσο…» συνεχίζει την περιγραφή της ιστορίας ο Νίκος Συρίγος.

Δείτε τις φωτογραφίες


Η ανάρτηση του Νίκου Συρίγου

Μεσημέρι Κυριακής στη Βάρης- Κορωπιου. Ένα παιδί είναι ξαπλωμένο στη μέση του δρόμου. Μοιάζει να έχει πάθει κρίση επιληψίας. Τα αυτοκίνητα περνούν πλάι του. Κινδυνεύει. Κανεις δεν ξέρει τι να κάνει. Δυστυχώς. Ο Δημήτρης Παπανικολαου ειναι λίγα μέτρα πιο πίσω. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητο. Ζηταει απο τους άλλους οδηγούς να σταματήσουν την κυκλοφορία και να τον αφήσουν μόνο του με το παιδί. Πλησιάζει το παιδί.

Αντιλαμβάνεται ότι είναι μια από τις κρίσεις ανθρώπου που βρίσκονται στο φασμα του αυτισμού. Ξαπλώνει πλαι του. Προσπαθει να του πιάσει κουβέντα.

Μιλάνε για τις ομάδες… Μπαίνει στον κόσμο του και τον ηρεμεί. «Παμε τώρα λίγο στην ακρη γιατί εδώ φοβάμαι ότι θα με πατήσει κάνα αυτοκίνητο», του λέει. Ο μικρός πείθεται. Να πάει στην ακρη για το χατίρι του φίλου του. Όλα καλά. Τυχερός ο μικρός. Πιο τυχεροι εμείς που έχουμε τον Μητσο…

Συγγνώμη ρε φίλε που το ανεβάζω. Ξέρω ότι δεν γουστάρεις. Αλλά να, αφού μου είπες την ιστορία πίσω από τις φωτό που μου έστειλε ένας κοινός φίλος μας που ήταν εκεί, είπα να την μοιραστώ μπας και την επόμενη φορα ξέρουμε, εμείς οι άσχετοι, τι να κάνουμε… Σαν πρώτη αντίδραση. Σαν πρώτη βοήθεια. Σαν το φιλί της ζωής. Τον φίλο της ζωής. Δημητρό πόσο πολύτιμος μας είσαι… Βάλτε μάθημα στο σχολείο τι πρέπει να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν φτάνει ο Δημήτρης. Πιτσιρίκο μου συγγνώμη που δεν ξερουμε… θα μάθουμε !

Ανάρτηση για το θέμα έκανε και ο ίδιος ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας.

Σήμερα μιας και έγινε ήδη γνωστό, αφού ήμασταν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για 10 περίπου λεπτά, είδα έναν νεαρό...

Posted by Papanikolaou Dimitris on Sunday, 29 October 2023