Ο όμιλος Intrakat στηρίζει το σημαντικό έργο του «Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» και προχώρησε στη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού, προηγμένης τεχνολογίας, που θα χρησιμοποιηθεί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» και θα επιταχύνει το καθημερινό έργο των ιατρών και των νοσηλευτών.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Intrakat δώρισε στο «Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» ολοκληρωμένο εξοπλισμό διενέργειας εξετάσεων PCR, υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος αποτελείται από πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα νουκλεϊκού οξέος, εκχύλισης και ανίχνευσης και θερμικού κυκλοποιητή, αντίστοιχα. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός συνδυάζει ταχύτητα στην εξαγωγή αποτελέσματος, δυνατότητα εντοπισμού σημαντικού αριθμού λοιμώξεων και υψηλή ευαισθησία, διευκολύνοντας κι επιταχύνοντας έτσι το ιατρικό έργο.

Τη δωρεά παρέδωσε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στη νέα πρόεδρο του «Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο», Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, παρουσία του κοινού διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων « Η Αγία Σοφία» και «Π.&Α. Κυριακού», Εμμανουήλ Παπασάββα, καθώς και των μελών του ΔΣ του Σωματείου. Η κ. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον κ. Εξάρχου για την προσφορά του Ομίλου Intrakat, απονέμοντάς του την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου, και τοποθετήθηκε στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» το Αστέρι της Intrakat. Στη συνέχεια, ο κ. Εξάρχου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» και ενημερώθηκε για τη λειτουργία και το έργο της.