Για την αναβάθμιση της Ογκολογικής Μονάδας «ΕΛΠΙΔΑ» σε Ογκολογικό Κέντρο κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Οικονόμου έγραψε στο Twitter: «Συστήνεται ΝΠΙΔ ''Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ”''. Αναβαθμίζεται έτσι σε Κέντρο η ογκολογική μονάδα με στόχο την καλύτερη παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο».


Υπενθυμίζεται ότι χθες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής και το σύνολο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας για την «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ", εκσυγχρονισμός του δικαίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού COVID-19 και την προστασία της δημοσίας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις» από την Ολομέλεια.

«Υπέρ» του νομοσχεδίου επί της Αρχής και στο σύνολο του ψήφισε η ΝΔ. Απείχε της ψηφοφορίας ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ , ενώ καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.