Τις πέντε περιοχές που μπαίνουν στο στόχαστρο της νέας κακοκαιρίας σημειώνει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας έχει ως κύριο γνώρισμα και πάλι τις έντονες βροχοπτώσεις. Ο κίνδυνος νέων πλημμυρών είναι προ των πυλών με το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας, καθώς ο Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει σαφές ότι «μέσα σε λίγες ώρες θα πέσει νερό που πέφτει σε έναν μήνα».

Όπως αναφέρει, μάλιστα, στην ανάρτησή του για την κακοκαιρία, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως σε πέντε περιοχές της χώρας, αφού τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Διαβάστε επίσης: Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει μέχρι τον Απρίλιο 2024 - Πότε θα πέσουν τα πρώτα χιόνια

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για την κακοκαιρία που έρχεται

Ειδικότερα, ο Γιώργος Τσαρταφύλλιας αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Μεγάλη προσοχή από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο το μεσημέρι στην Κέρκυρα, στους Παξούς, στην Πρέβεζα, στην Άρτα και στα Ιωάννινα για ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η πρόβλεψη σε αυτές τις περιοχές δείχνει να πέφτει μέσα σε λίγες ώρες το νερό που πέφτει σε έναν μήνα!».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για την κακοκαιρία που έρχεται.

Διαβάστε επίσης: Σκωτία: Η καταιγίδα "Μπαμπέτ" προκάλεσε πλημμύρες - Βρέθηκαν δύο νεκροί

Ειδικότερα, πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα από σήμερα το βράδυ (Τετάρτη 25/10) μέχρι και αύριο το απόγευμα (Πέμπτη 26/10), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.


Μεγάλη προσοχή από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο το μεσήμερι στην Κέρκυρα στους Παξούς ,στην Πρέβεζα,στην Άρτα και στα...

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Τσατραφύλλιας στις Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που θα χτυπήσει

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Α. Από τις βραδινές ώρες σήμερα (Τετάρτη 25/10) η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.

Β. Από τις πρωινές ώρες αύριο (Πέμπτη 26/10) η Δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

Γ. Από το μεσημέρι πιθανώς η Βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα.