Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας φαίνεται πως θα βρεθεί για άλλη μία φορά η πολύπαθη Θεσσαλία, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες το επόμενο 24ωρο.


Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί βοριάδες το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης

Απότομη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και βοριάδες που αναμένεται να φτάσουν ακόμη και τα 8 Μποφόρ θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού από τις επόμενες ώρες, με το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης να εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Από την πλευρά του ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, με ανάρτησή του στο Facebook, δίνει τις περιοχές της Ελλάδας που θα επηρεαστούν περισσότερο.

Όπως γράφει ο ίδιος, «άρωμα φθινοπώρου το επόμενο 48ωρο, με μπόλικες βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (έως 8 βαθμούς στα βόρεια) και πολύ ισχυρούς βοριάδες τις επόμενες ώρες σε βόρειο Αιγαίο. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Τρίτη (17/10) μετά το μεσημέρι μέχρι το πρωί της Τετάρτης (18/10) είναι το Ιόνιο (κυρίως τα πιο βόρεια τμήματα), η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Μεσσηνία.

ΥΓ. 1: Η Αττική θα επηρεαστεί με λίγα φαινόμενα.
ΥΓ. 2: Η μεταβολή αυτή του καιρού είναι φυσιολογική για την εποχή.
ΥΓ. 3: Στη Θεσσαλία θα βρέξει και θα εμποδίσει την αποκατάσταση.
ΥΓ. 4: Ζακέτα να πάρεις!».