Οι κοριοί αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τα νοικοκυριά. Δεδομένου ότι οι κοριοί χρειάζονται ένα ασφαλές, εύκρατο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν, υπάρχουν πολλά μέρη μέσα σε ένα σπίτι που παρέχουν τέλειες συνθήκες αναπαραγωγής. Ένα όμως από τα αγαπημένα μέρη των κοριών είναι το στρώμα του κρεβατιού σας.

Υπάρχουν ορισμένα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να αποτρέψετε την εισβολή κοριών στο σπίτι σας, αλλά μερικές φορές, ακόμα και με τις καλύτερες προετοιμασίες, οι κοριοί εξακολουθούν να βρίσκουν το δρόμο τους για το σπίτι σας.

Όμως, υπάρχουν μερικά χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε λίγο καλύτερα.

Εξάλλου, η γνώση είναι το κλειδί για την πρόληψη. Η κατανόηση του πώς μοιάζουν οι κοριοί, πώς ταξιδεύουν και πού συγκεντρώνονται μπορεί να αποτρέψει δαπανηρές θεραπείες ελέγχου παρασίτων.


Μαζέψτε την ακαταστασία

Ένα ακατάστατο σπίτι παρέχει περισσότερα μέρη για να κρύβονται οι κοριοί και κάνει πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους. Εάν υπάρχουν κοριοί στο στρώμα σας, η χρήση ειδικών καλυμμάτων για κοριούς στο στρώμα και τα ελατήρια καθιστά πιο δύσκολο για τους κοριούς να σας φτάσουν, ενώ κοιμάστε.


Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Πλένετε και καθαρίζετε όσο πιο τακτικά μπορείτε τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες και τα σκεπάσματά σας. Αερίστε καλά το δωμάτιο και τινάξτε τα μαξιλάρια σας, κάθε πρωί.


Αποθηκεύεστε τα ρούχα σας

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά αν ταξιδεύετε συχνά, καθώς οι κοριοί μεταφέρονται συχνότερα από ξενοδοχεία. Αποθηκεύστε τα ρούχα σας σε αεροστεγείς σακούλες, όταν ταξιδεύετε. Αυτό θα κάνει τα υπάρχοντά σας λιγότερο προσβάσιμα στα παράσιτα και θα αποτρέψει τους κοριούς από το να φτάσουν στο σπίτι μαζί σας.


Καλύψτε τις πρίζες ρεύματος

Οι κοριοί χρησιμοποιούν πρίζες για να αποφύγουν την εξόντωση. Ανεβαίνουν στις τρύπες εξόδου και κρύβονται εκεί μέχρι να είναι ασφαλές να μετακινηθούν αλλού. Σε περιπτώσεις σοβαρών προσβολών, οι κοριοί μπορούν να ταξιδέψουν μέσα από τοίχους μέσω ηλεκτρικών πριζών, μεταδίδοντας αποτελεσματικά την προσβολή σε άλλους χώρους του σπιτιού.