«Δεν είµαστε εµείς οι φυσικοί αυτουργοί των έξι ανθρωποκτονιών των συµπατριωτών µας», φέρονται να υποστήριξαν στις απολογίες τους οι δύο Τούρκοι κατηγορούµενοι για την υπόθεση του µακελειού στη Λούτσα. Παρά το γεγονός ότι δεν έπεισαν µε τους ισχυρισµούς τους τις δικαστικές Αρχές, ισχυρίζονται πως είναι αθώοι και δεν έχουν σχέση µε τις ανθρωποκτονίες.

Τα στοιχεία, ωστόσο, που περιλαµβάνονται στη δικογραφία, µεταξύ των οποίων και οπτικό υλικό, στο οποίο έχουν αποτυπωθεί οι κινήσεις των δύο κατηγορουµένων πριν από το φονικό, οδήγησαν τις αρµόδιες δικαστικές Αρχές στην απόφαση να τους κρίνουν προσωρινά κρατούµενους, µε τις έρευνες να συνεχίζονται για τον εντοπισµό και άλλων εµπλεκόµενων προσώπων.

Αλλωστε, οι εκτιµήσεις είναι πως πίσω από την εκτέλεση των έξι Τούρκων κρύβεται ο πόλεµος µεταξύ αντίπαλων εγκληµατικών οµάδων στη γείτονα χώρα και ότι πρόκειται για ξεκαθάρισµα λογαριασµών.

Αρνούνται τις κατηγορίες οι Τούρκοι συλληφθέντες 

Ο 32χρονος κατηγορούµενος, ο οποίος είχε συλληφθεί µετά το µακελειό στο αεροδρόµιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι ο άνθρωπος που, όπως παραδέχεται, πήγε τα θύµατα στο σηµείο της ανθρωποκτονίας, οδηγώντας το µπλε αυτοκίνητο. Αρνείται όµως κατηγορηµατικά πως είναι εκείνος που τράβηξε τη σκανδάλη και σκότωσε τους οµοεθνείς του. «∆εν έχω σχέση µε αυτά που µε κατηγορείτε. Τα θύµατα τα γνώριζα, ήταν φίλοι µου. ∆εν είχα λόγο να τους σκοτώσω», φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ο 32χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί ως αστυνοµικός στην Τουρκία.

Οι ισχυρισµοί του, ωστόσο, δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα. Αλλωστε, στα στοιχεία της δικογραφίας περιλαµβάνονται και συνοµιλίες του µε τα θύµατα, όπου αποτυπώνεται η προσπάθειά του να τα πείσει να πάνε όλοι µαζί στο αεροδρόµιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μάλιστα, ο 32χρονος φαίνεται να προσπαθεί να τους πείσει να χωρέσουν όλοι στο αυτοκίνητο, προκειµένου να τους µεταφέρει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρά το γεγονός ότι εκείνοι εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους.

«Είναι οκτώ χιλιόµετρα ο δρόµος, εκείνος θα κάτσει µπροστά. Οι άλλοι θα χωρέσουν πίσω, δεν θα υπάρξει θέµα», ακούγεται να λέει ο 32χρονος σε ένα από τα θύµατα, το οποίο του εκφράζει τις επιφυλάξεις του. Ο Τούρκος κατηγορούµενος, κατά τις δικαστικές Αρχές, δεν είναι ο άνθρωπος που φέρεται µόνο να οδήγησε τους έξι στην παγίδα θανάτου, αλλά και εκείνος που τους βοήθησε να έρθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, τους βρήκε τα καταλύµατα όπου έµεναν στο Παλαιό Φάληρο και στην Αρτέµιδα και τους προµήθευσε µε πλαστά έγγραφα, για να ταξιδέψουν στην Ιταλία.

Και την εμπλοκή σε κύκλωµα διακινητών εξετάζουν οι Αρχές 

Μάλιστα, σύµφωνα µε πληροφορίες των «Π», λόγω αυτού οι αρµόδιες Αρχές εξετάζουν εάν εµπλέκεται και σε κύκλωµα διακινητών, καθώς το όνοµά του είχε εµφανιστεί στο παρελθόν σε υποθέσεις που αφορούν κυκλώµατα µεταφοράς παράτυπων µεταναστών. Βέβαια, στην απολογία του ο 32χρονος επικαλέστηκε µια σειρά εγγράφων, θέλοντας να πείσει τις δικαστικές Αρχές για την αθωότητά του. Μεταξύ αυτών, και την έκθεση της ∆ιεύθυνσης Εγκληµατικών Ερευνών της Αστυνοµίας, σύµφωνα µε την οποία δεν εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας στο σώµα ή στα ρούχα του, παρά το γεγονός ότι συνελήφθη λίγες ώρες µετά το µακελειό στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο δεύτερος κατηγορούµενος στην υπόθεση, ο 28χρονος, ο οποίος συνελήφθη στον Αγιο ∆ηµήτριο την περασµένη εβδοµάδα, κράτησε µια εντελώς αρνητική στάση στην απολογία του σχετικά µε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο Τούρκος ισχυρίστηκε, συγκεκριµένα, ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα θύµατα και πως δεν έχει καµία σχέση µε το έγκληµα, µη αποδεχόµενος πως βρισκόταν στο σηµείο του µακελειού. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, δεν επιβεβαίωσε στην απολογία του τα όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει προανακριτικά. «∆εν γνωρίζω κανένα από τα θύµατα. ∆εν σκότωσα εγώ κανέναν», φέρεται να ισχυρίστηκε ο 28χρονος.

Οι έρευνες πάντως για την υπόθεση δεν έχουν σταµατήσει, καθώς διερευνάται η συµµετοχή και άλλων προσώπων στο φονικό. Αυτό τόνισε και ο δικηγόρος των δύο κατηγορουµένων, Νικόλαος Αλετράς, σε ανακοίνωσή του µετά την απόφαση για προσωρινή κράτηση των δύο κατηγορουµένων, επισηµαίνοντας: «Οι έρευνες συνεχίζονται και φρονώ πως στην πορεία θα προκύψουν νέα στοιχεία, που κατά λογική αναγκαιότητα θα οδηγήσουν τις διωκτικές Αρχές και σε επιπλέον συλλήψεις για την περαιτέρω εξιχνίαση των ανθρωποκτονιών και τον εντοπισµό των εµπλεκόµενων φυσικών αυτουργών».


Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά στις 14/10/2023