Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία των 6 Τούρκων στη Λούτσα

Διαβάστε εδώ: Λούτσα: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε το μακελειό με τους 6 νεκρούς

Νωρίτερα, σε βάρος των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν για το μακελειό στη Λούτσα ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Οικονόμου για μακελειό στη Λούτσα: Καμία εγκληματική δραστηριότητα δεν μένει ανεξιχνίαστη

Χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε ανάρτησή του στα social media συνεχάρη την ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας των 6 Τούρκων στη Λούτσα.

«Καμία εγκληματική δραστηριότητα από δίκτυα διεθνή ή εγχώρια δεν μένει ανεξιχνίαστη και οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη», είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στο μακελειό στη Λούτσα.

Διαβάστε εδώ: Αποκάλυψη: Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε το πρόσωπο-κλειδί για το μακελειό της Λούτσας

Αναλυτικά, ο Γιάννης Οικονόμου έγραψε στην ανάρτησή του: «Η Ελληνική Αστυνομία -με συστηματικότητα, μεθοδικότητα και τεχνογνωσία- πέτυχε την εξιχνίαση της δολοφονίας των 6 Τούρκων υπηκόων στην Αρτέμιδα.

Συγχαίρω όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαρκή αποτελεσματικότητά του, μέσω της οποίας εκπέμπεται το ηχηρό μήνυμα ότι καμία εγκληματική δραστηριότητα από δίκτυα διεθνή ή εγχώρια δεν μένει ανεξιχνίαστη και οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη».


Δύο Τούρκοι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. για το μακελειό στη Λούτσα

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εξιχνίαση του πολλαπλού φονικού με θύματα έξι Τούρκους, που σημειώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στη Λούτσα. Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (04/10) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνελήφθησαν δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ τουλάχιστον ακόμα ένα άτομο, αγνώστων στοιχείων, αναζητείται.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον 32χρονο Τούρκο που είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά τη διάπραξη των δολοφονιών, καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Μυτιλήνη, και για έναν 28χρονο, επίσης Τούρκο, που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης (03/10) στον Άγιο Δημήτριο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το κοινό χαρακτηριστικό στον εντοπισμό των δύο κατηγορουμένων είναι πως βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά την τέλεση των δολοφονιών.

Makeleio_Loutsa_Eksixniasi2
Makeleio_Loutsa_Eksixniasi1


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι στη φονική ενέδρα πήραν μέρος τουλάχιστον τρία άτομα και χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα όπλα που έριξαν πάνω από 55 σφαίρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν οι συλληφθέντες πυροβόλησαν τα θύματα, αλλά η παρουσία τους στο σημείο του μακελειού επιβεβαιώνεται, αφού τους «πρόδωσαν» τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσαν εκείνη τη μέρα.