Έναν… θησαυρό αναζητούν από το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Άργους-Κουτσοποδίου. Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, μια ομάδα ιδιωτών έχει επιστρατεύσει εκσκαφείς και ψάχνουν σε ρέμα κοντά στον «κόμβο Μαλαχιά» για χιλιάδες λίρες Αγγλίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούν λίρες Αγγλίας, που πιστεύουν πως είναι κρυμμένες από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μαρτυρία ηλικιωμένου ανέφερε πως πριν πολλά χρόνια στο ίδιο σημείο είχαν ψάξει και Άγγλοι για την ανεύρεσή τους.

Σύμφωνα με το argolika.gr, η ίδια ομάδα ιδιωτών είχε ζητήσει να γίνει ανασκαφή σε παραπλήσιο χώρο πριν από τέσσερα χρόνια, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2019. Χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, έχουν δοθεί οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με τεχνικό επιτελείο και παρουσία υπαλλήλων της ΔΟΥ, της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Αρχαιολογίας και της Ασφάλειας Άργους. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, η ανασκαφή δεν θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Επίσης, στην περίπτωση που βρεθεί ο θησαυρός, οι ιδιώτες θα πάρουν το 50% και το κράτος το υπόλοιπο.

Δείτε φωτογραφίες:

Argos_Anaskafi_Lires4
Argos_Anaskafi_Lires3
Argos_Anaskafi_Lires2
Argos_Anaskafi_Lires1



Με πληροφορίες και φωτογραφίες από argolika.gr