Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία του Λουτρακίου, η τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι, όπου εντοπίστηκαν νεκροί, τέσσερις άνδρες μέσα σε καταφύγιο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 35, 36, 49 και 72 ετών -οι τρεις κάτοικοι Λουτρακίου και ο τέταρτος Ισθμίων, ανασύρθηκαν νεκροί τα ξημερώματα του Σαββάτου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, καθώς η συζυγος του ενός άρχισε να ανησυχεί από την αργοπορία του και ειδοποίησε τις Αρχές.

Μάλιστα, οι δύο από τους τέσσερις νεκρούς είχαν παιδιά. 

Σύμωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι τέσσερις άντρες είχαν πληροφορίες πως στον χώρο των παλαιών αντιαεροπορικών υπόγειων καταφυγίων της διώρυγας της Κορίνθου υπήρχαν θαμμένες λίρες από αντάρτες.
5080470

Οι τέσσερις φίλοι ξεκίνησαν αμέσως από το βράδυ της Παρασκευής την έρευνα τους και αφού εντόπισαν τα σημεία, αποφάσισαν να πάνε να σκάψουν στο καταφύγιο για να βρουν τον φημολογούμενο θησαυρό, παίρνοντας μαζί τους όλα τα εργαλεία που χρειαζόντουσαν, μέχρι και μια μηχανή πετρελαίου για φως.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας Loutraki 365 , κάποιοι εξ αυτών φέρεται να βρέθηκαν νεκροί ενώ ακόμα κρατούσαν τα καλώδια στα χέρια τους.

Οι τέσσερις άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία από τις αναθυμιάσεις από την γεννήτρια πετρελαίου, μιας και οι ίδιοι οι διασωστες χρειάστηκε να φορέσουν μάσκες προκειμένου να τους εντοπίσουν.

Γύρω από τους νεκρούς ανθρώπους υπήρχαν όλα τα εργαλεία τους μαζί και η πετρελαιομηχανή η οποία πιθανόν να σκότωσε τους άτυχους άντρες αφού σε βάθος 20μέτρων δεν ανανεωνόταν το οξυγόνο του καταφύγιου.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο διάδρομος του καταφύγιου ήταν επικλινής και οι τέσσερις άτυχοι άνδρες το περπάτησαν 20μέτρα χωρίς να σκεφτούν ότι η γεννήτρια πετρελαίου θα πρέπει να βρίσκεται έξω από το κλειστό χώρο των διαδρόμων του.
Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο twitter στο σημείο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με τ οχήματα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος υπογράμμισε πως η επιχείρηση της ΕΜΑΚ ολοκληρώθηκε στις 05:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ η κλήση για τον εντοπισμό τους έγινε περίπου στη μία τα ξημερώματα.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια των θανάτων των τεσσάρων ανδρών.