Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 65χρονο που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ύστερα από καταγγελία ότι προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 8χρονου ανιψιού του.

Ο φερόμενος ως δράστης της υπόθεσης ασέλγειας σε βάρος του 8χρονου ανιψιού του παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας τού απήγγειλε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη κατοχή πυρομαχικών (επειδή βρέθηκαν στο σπίτι του 20 φυσίγγια, για τα οποία δεν διέθετε άδεια).

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη του 65χρονου έγινε χθες ύστερα από καταγγελία που έκαναν οι γονείς του 8χρονου στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Προηγουμένως, ο ανήλικος τους εκμυστηρεύτηκε όσα είχαν προηγηθεί στο διαμέρισμα του 65χρονου θείου του (εξ αγχιστείας).

Κατά τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος είχε υπό την επίβλεψή του το ανήλικο παιδί. Οι καταγγελλόμενες πράξεις συνέβησαν, δε, στο σπίτι του 65χρονου στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκη, όπου ασέλγησε (προέβη σε θωπείες σε απόκρυφα σημεία του 8χρονου) σε βάρος του παιδιού.

Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση, ο 65χρονος παραμένει υπό κράτηση.