Με συγκίνηση, αλλά και γεμάτοι ευγνωμοσύνη επαναπατρίστηκαν Έλληνες από το Ισραήλ. Με την βοήθεια της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ, κατάφεραν να γλιτώσουν από την φρίκη του πολέμου.

Οι Έλληνες που επαναπατρίστηκαν αναφέρθηκαν στα όσα έζησαν τα τελευταία 24ωρα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην βοήθεια που είχαν από την ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ.

Αρκετοί από αυτούς βρίσκονταν στο αεροδρόμιο ελπίζοντας να βρουν μια πτήση και να απομακρυνθούν από τη χώρα, τονίζοντας πως η ελληνική πρεσβεία τούς έλυσε τα χέρια.

 «Περιμέναμε στο αεροδρόμιο να βρούμε μία πτήση, αλλά ευτυχώς είχαμε πολλή υποστήριξη από την πρεσβεία», ανέφερε μία γυναίκα. 

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Σε ετοιμότητα κομάντος της Delta Force και SEALs για την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς

 «Με τη συνοδεία της πρεσβείας βρήκαμε πτήση άμεσα. Να βρούμε μόνοι μας πτήση ήταν αδύνατον», είπε ένας εκ των επιβατών που επαναπατρίστηκαν.

 «Η πρεσβεία ήταν άψογη. Πήραμε 8 το πρωί και σήκωσαν τα τηλέφωνα. Τους ενημερώσαμε για το πρόβλημα και απευθείας πήραν τα στοιχεία του διαβατηρίου», τόνισε ένας άλλος επιβάτης.

Πριν από τρεις ημέρες επαναπατρίστηκαν 81 Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ, ενώ χθες το βράδυ αφίχθησαν άλλοι 90 από τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Επέστρεψαν 90 Έλληνες από την κόλαση του Ισραήλ

Συνολικά 90 Έλληνες επέστρεψαν με πτήση από το Ισραήλ. Για σήμερα, πέμπτη ημέρα από την έναρξη της αιματοχυσίας στο Ισραήλ, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προγραμματίσει ειδική πτήση για την επιστροφή και άλλων Ελλήνων κατοίκων που επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους στη χώρα, μέσω του Τελ Αβίβ.

Όπως προαναφέρθηκε, ανακουφισμένοι που επαναπατρίστηκαν, αλλά και με το μυαλό σε όσους έμειναν πίσω στην κόλαση του πολέμου, επιστρέφουν δεκάδες Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ. Στις πρώτες τους δηλώσεις στην ΕΡΤ, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δήλωσαν ικανοποιημένοι που κατάφεραν να ξεφύγουν από την κόλαση του πολέμου. Συναισθήματα δυνατά, όπως και οι αγκαλιές αυτών που τώρα αντικρίζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο αεροδρόμιο.

Διαβάστε επίσης:  Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους 90 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από το Ισραήλ: «Aκούγαμε τις ρουκέτες να περνούν από πάνω μας»

 «Δεν έφτασαν (σ.σ. οι ρουκέτες) στα σπίτια μας, αλλά υπήρχε πρόβλημα», είπε ένας νεαρός, που αποκάλυψε ότι το δωμάτιό του είναι καταφύγιο, σε αντίθεση με αρκετούς άλλους αμάχους που δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια, την ώρα που η Χαμάς συνεχίζει τις επιθέσεις της σε πόλεις και χωριά του Ισραήλ.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία μιας Ελληνίδας, που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Aκούγαμε τις ρουκέτες να περνούν από πάνω μας και δεν ξέραμε αν θα τα καταφέρουμε».