Με εκατοντάδες νεκρούς, τραυματίες και βροχή από πυρά ο πόλεμος στο Ισραήλ μαίνεται με τις αεροπορικές εταιρίες να προχωρούν σε αναστολή των πτήσεών τους.

Ο φόβος του πολέμου οδήγησε πολλές αεροπορικές εταιρείες να έχουν αναστείλει προσωρινά τα δρομολόγια προς το Ισραήλ αυτό το Σαββατοκύριακο μετά τις επιθέσεις της Χαμάς και τα αντίποινα των Ισραηλινών που ακολούθησαν.

Το Ισραήλ βρίσκεται μεταξύ πυρών, ωστόσο πολλοί είναι οι κάτοικοι του Ισραήλ που θέλουν να φύγουν από την χώρα τους μέχρι η κατάσταση η ηρεμήσει. Το Ισραήλ άλλωστε ετοιμάζει τους πολίτες του για έναν πόλεμου… διαρκείας όπως αναφέρουν ξένα Μέσα Ενημέρωσης.

Ισραήλ: Ποιες αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν τις πτήσεις τους

Ειδικότερα, μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που ακύρωσαν τις πτήσεις τους είναι:

Οι αμερικανικές United Airlines, Delta Air Lines και American Airlines ανέστειλαν τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ. Όπως ανέφερε το CNBC, η πτήση 954 της United, η οποία αναχώρησε από το Σαν Φρανσίσκο το βράδυ της Παρασκευής με προορισμό το Ισραήλ, επέστρεψε ενώ πετούσε πάνω από τη Γροιλανδία.


Ο όμιλος της Lufthansa δήλωσε ότι όλες οι πτήσεις του, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων της Swiss International Air Lines και της Austrian Airlines, ανεστάλησαν προς το Τελ Αβίβ μέχρι τη Δευτέρα.

 «Η Lufthansa ακύρωσε όλες τις πτήσεις της από και προς το Ισραήλ μέχρι και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023. Οι αποφάσεις για το προσεχές πρόγραμμα πτήσεων θα ληφθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» αναφέρει ανακοίνωση της Lufthansa.

Η Air France ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις της από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι νεωτέρας. Η ανακοίνωση της Air France αναφέρει: «Η Air France παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Ισραήλ σε πραγματικό χρόνο.

Σε συντονισμό με τη γαλλική DGAC [σημ.: υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας] και τις ισραηλινές αρχές, η Air France αναστέλλει τα δρομολόγιά της προς το Τελ Αβίβ μέχρι νεωτέρας. Ως αποτέλεσμα, οι πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου έχουν ακυρωθεί.

Υπάρχουν μέτρα που επιτρέπουν στους πελάτες να αναβάλουν ή να ακυρώσουν το ταξίδι τους χωρίς επιβάρυνση.

Η Air France υπενθυμίζει ότι η ασφάλεια των πελατών και των πληρωμάτων της αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά της. Η αεροπορική εταιρεία παρακολουθεί συνεχώς τη γεωπολιτική κατάσταση στις περιοχές που εξυπηρετεί και εκείνες που υπερίπτανται τα αεροσκάφη της, προκειμένου να διασφαλίσει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων».

Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ανέφερε την Κυριακή ότι οι πτήσεις της «εκτελούνται κανονικά».