Ακόμα ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμέν στην Πλατεία Συντάγματος, όταν δεκάδες ανήλικοι συγκεντρώθηκαν και άρχισαν να επιτίθενται ο ένας στον άλλον για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Διαβάστε επίσης: Περιστατικά βίας με ανηλίκους: "Με χτύπησαν με σιδερογροθιές, έσπασα τρία δάχτυλα" είπε ο 13χρονος

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο, τα μέλη αντίπαλων συμμοριών ρίχνουν γροθιές και κλωτσιές, με την επίθεση να γίνεται μπροστά στα μάτια των περαστικών που περνούσαν από το σημείο.



Μάστιγα η βία μεταξύ ανηλίκων: Προβληματισμός για την αυξημένη παραβατικότητα των νέων

Πρωτοφανή έξαρση παρουσιάζουν τα περιστατικά βίας ανάµεσα σε ανηλίκους, που τις περισσότερες φορές έχουν ως αποτέλεσµα τα θύµατα, πέρα από το ψυχολογικό σοκ, να κρίνεται αναγκαίο να νοσηλευτούν σε νοσοκοµείο προκειµένου να αντιµετωπιστούν τα τραύµατά τους. Τα τρία τελευταία χρόνια παρουσιαζόταν µια µικρή, αλλά σταθερά αυξανόµενη τάση βίας ανάµεσα σε ανηλίκους. Είτε για το ποιος θα επιβληθεί σε ποιον είτε για να κλέψουν είτε για οπαδικές διαφορές είτε για τα µάτια µιας κοπέλας είτε και για άλλους, ασήµαντους λόγους, προκειµένου να διαποµπεύσουν στα µάτια συµµαθητών ή φίλων το θύµα τους. Ωστόσο, η µετα-COVID περίοδος, σύµφωνα µε τους ειδικούς, έβγαλε στην επιφάνεια µια πρωτόγνωρη συµπεριφορά, κυρίως στα παιδιά που σήµερα πηγαίνουν στο Γυµνάσιο ή το Λύκειο.