Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά βίας και άγριου ξυλοδαρμού που καταγράφονται μεταξύ ανηλίκων. Στον «σταθμό Ειρήνη» του ΗΣΑΠ, μόνο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, σημειώθηκαν δύο επιθέσεις.

Στην μία περίπτωση μάλιστα, το 13χρονο παιδί κατέληξε στο νοσοκομείο. Μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε τα όσα έγιναν έξω από τον «σταθμό Ειρήνη» του ΗΣΑΠ όταν είχε βγει για μία βόλτα με την παρέα του και μια ομάδα ανηλίκων τους επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα.

«Εγώ εκείνη τη στιγμή πήγα να τρέξω μου τραβάει την κουκούλα πέφτω κάτω και αρχίζουν να με κλωτσάνε και να με βαράνε με σιδερογροθιές. Πήγα να προστατέψω το κεφάλι με κλωτσάει με σιδερογροθιά και έσπασα τα τρία δάχτυλα», λέει στην ΕΡΤ ο 13χρονος.

Ο αδελφικός φίλος του 13χρονου επιχείρησε να τον προστατέψει μπαίνοντας μπροστά, συνέχισαν όμως να τον χτυπούν βάναυσα.

Περιστατικά βίας με ανηλίκους: «Έχει κάνει 16 ράμματα στην πλάτη»

«Με ξύλα και σίδερα στην πλάτη. Έχει κάνει στην πλάτη 16 ράμματα. Του το καρφώσανε το ξύλο και αυτός άρχισε να κλαίει. Ακόμα ήταν από πάνω και με προστάτευε», συνεχίζει ο 13χρονος, περιγράφοντας την επίθεση που δέχθηκαν από την ομάδα των επίσης ανηλίκων.

Μετά την άγρια επίθεση που δήχθηκε, ο 13χρονος έμεινε λιπόθυμος στο έδαφος για τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων.

«Δεν άκουγα τίποτα δεν έβλεπα. Πήγα να καταπιώ την γλώσσα μου. Έτσι έχουν μάθει να βαράνε, δεν λυπούνται τίποτα» εξηγεί ο 13χρονος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Περιστατικά βίας με ανηλίκους: 14χρονος στην Πάτρα έσπασε τα δόντια του συμμαθητή του

Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έρχεται και ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σε γυμνάσιο της Πάτρας. Ένας 14χρονος επιτέθηκε σε 12χρονο συμμαθητή του μέσα στο σχολείο, ο οποίος όπως περιγράφει η μητέρα του στην ΕΡΤ κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένα δόντια.

«Εμφανίζεται μπροστά του ξαφνικά χωρίς να έχουν ανταλλάξει κουβέντα ποτέ άσχημη, κάνει δυο κινήσεις πυγμαχίας. Ο μικρός επειδή του έχω ερμηνεύσει να μην δίνει σημασία πάει να φύγει, τον κλωτσάει και τον πετάει κάτω και σπάει τα δόντια του. Έγινε έξω από την τάξη το σκηνικό γιατί η δασκάλα μπαίνει μετά από 10-20 λεπτά στο μάθημα της και αυτό το έμαθα από τους μαθητές», είπε στην ΕΡΤ η μητέρα 12χρονου.

Η μητέρα του ανήλικου έχει καταθέσει μήνυση στον διευθυντή του σχολείου και την δασκάλα ενώ έρευνα διενεργεί και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Πάτρας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ