Εκεί που περισσεύει ο πόνος, στο τελευταίο «αντίο» για τον Γιάννη Ιωαννίδη, βρέθηκαν όλοι οι άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν. Συγγενείς, φίλοι, αθλητές και πολίτες αποχαιρέτησαν σήμερα τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ανάμεσά τους και ο Νίκος Γκάλης.

Η σορός του κορυφαίου Έλληνα προπονητή βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, το θρυλικό Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Νίκος Γκάλης για Γιάννη Ιωαννίδη: "Τον είχα σαν μεγάλο αδελφό"

«Μεγάλη συγκίνηση σήμερα για όλο τον αθλητικό κόσμο. Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα, θα έλεγα πως είναι άνδρας, ό,τι είχε να σου πει, σ' το έλεγε απευθείας στο πρόσωπό σου. Είχε όραμα από μικρό παιδί να κάνει μεγάλη ομάδα τον Άρη.

Ανδρωθήκαμε μαζί, τον είχα σαν μεγάλο αδελφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος. Είναι δύσκολη μέρα για μένα, τους Αρειανούς και όλο τον κόσμο. Ήταν δάσκαλος, πάρα πολύ σπουδαίος. Ζήσαμε πολλές καλές στιγμές και λίγες λύπες. Είναι αλήθεια πως και οι δυο μας δεν μπορούσαμε την ήττα. Ήταν ευθύς και πολλοί τον κατηγορούσαν γι' αυτό», δήλωσε ο Νίκος Γκάλης.

Η ανάρτηση του Νίκου Γκάλη για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Υπενθυμίζεται ότι με μια συγκινητική ανάρτηση ο Νίκος Γκάλης αποχαιρέτησε τον Γιάννη Ιωαννίδη, που έφυγε την Τετάρτη (4/10) από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Αμφότεροι έζησαν μεγάλες επιτυχίες και κατέκτησαν πολλούς τίτλους τη δεκαετία του '80, συνυπάρχοντας στον σπουδαίο Άρη της εποχής.

 «Έφυγε ο Γιάννης... Ένας σπουδαίος δάσκαλος για το μπάσκετ, ένας πετυχημένος επαγγελματίας, ένας νικητής», έγραψε ο Νίκος Γκάλης, που με τον Γιάννη Ιωαννίδη «οδηγό» έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ με τον Άρη.

 «Ζήσαμε μαζί απίστευτες στιγμές χαράς αλλά και κάποιες λιγότερες στιγμές λύπης. Νιώθω ότι έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος, ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μου, ένας μεγάλος μου αδελφός», συνέχισε ο Νίκος Γκάλης.

 «Η παρακαταθήκη του Γιάννη Ιωαννίδη στην κοινωνία μας είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένας πρωταθλητής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι, φίλε μου...», κατέληξε στην ανάρτησή του, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη.