Λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη μίας ακόμη εκλογικής διαδικασίας, στην οποία μπαίνει η χώρα, τολμώ να πω πως κανείς δεν έχει την επιλογή να μην συμμετάσχει.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές άλλωστε δεν είναι πολιτική. Είναι η επιλογή ενός καλύτερου αύριο. Είναι η ψήφος εμπιστοσύνης σε μία καθημερινότητα που αξίζει στους δημότες της εκάστοτε πόλης.

Ο Πειραιάς είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα μιας πόλης που πέρασε πολλά δεινά… Για πολλά χρόνια δεν ήταν αυτό που άξιζε, ούτε αντιπροσώπευε την ιστορία του.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας όμως έχει γυρίσει σελίδα και έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Τα αναρίθμητα έργα που έχουν υλοποιηθεί και τα ακόμη περισσότερα που έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη πενταετία το αποδεικνύουν περίτρανα.

Ο Πύργος του Πειραιά παύει να είναι ένα κτήριο – φάντασμα, το Δημοτικό Θέατρο είναι πόλος έλξης στον χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών, τα χιλιάδες χιλιόμετρα ανάπλασης της πόλης, η ραγδαία εξέλιξη στον τομέα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, η στήριξη κάθε αθλητικής δραστηριότητας και χώρου και πολλά ακόμη επιτεύγματα δείχνουν πως οι Πειραιώτες τοποθετήσαμε την πόλη μας στις σωστές ράγες.
Αυτός είναι ο πρώτος και ο μοναδικός λόγος που, έπειτα από την τιμητική πρόταση, συμπορεύτηκα και εγώ με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη. Γιατί θέλω και θα δουλέψω και εγώ για έναν Πειραιά… Νικητή.

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να ζω στον Πειραιά. Ξέρω τα προβλήματα της πόλης μου γιατί τα ζω καθημερινά. Και ακριβώς από εκεί ξεκινούν οι λύσεις, από το να γνωρίζεις το πρόβλημα από τη ρίζα του. Αγαπω τον Πειραιά όπως το σπίτι μου, τον «πονάω» σχεδόν σαν την οικογένειά μου, χαίρομαι για την εξέλιξή του σαν να είναι η δική μου.

Πλέον, ως νέα μαμά αισθάνομαι ακόμη μεγαλύτερη την ανάγκη και την υποχρέωση να προσφέρω για να κάνουμε τον Πειραιά μας καλύτερο. Πρότυπο, καινοτόμο, δημιουργικό, πρωταγωνιστή του μέλλοντος. Ο,τι ελπίζουμε και για τα παιδιά μας.