Ο Απόστολος Λύτρας είναι ένας πολύ επιτυχημένος δικηγόρος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Ο πατέρας του ήταν επίσης δικηγόρος και η μητέρα του, διευθύντρια στον ΕΟΤ. Εχει κάνει δύο γάμους και έχει τρία παιδιά, την Εύα, τη Νάντια και τη Δανάη.

Εδώ και 20 χρόνια ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βριλησσίων και τα τελευταία χρόνια είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων. Μετέχει σε διάφορους συλλόγους για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της κακοποίησης παιδιών.

Ο ίδιος μιλάει αποκλειστικά στα «Π» για τη ζωή του, τις δύσκολες στιγμές του και τις σημαντικές υποθέσεις που έχει χειριστεί.

Μιλήστε μας για τα παιδικά σας χρόνια.
Πήγα σχολείο στο Βριλήσσια, όπου στα μαθητικά μου χρόνια αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες λόγω έντονης εφηβείας. Ημουν ατίθασος. Εκανα κοπάνες. Παρόλο που διάβαζα, δεν είχα καλούς βαθμούς, διότι ήμουν πολύ αντιδραστικός. Πολλές φορές τα είχα και με το σύστημα του σχολείου.

Θέλατε από μικρός να γίνετε δικηγόρος;
Οχι. Από μικρός ασχολιόμουν με το ποδόσφαιρο. Εχω παίξει σε διάφορες ομάδες ποδοσφαίρου σε επαγγελματικό επίπεδο. Ημουν μέλος της Εθνικής παίδων και της Μικτής Αθηνών. Μου άρεσαν το ποδόσφαιρο και η δικηγορία, ήμουν ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Τελικά αποφάσισα να σπουδάσω δικηγορία. Πήγα στο Πανεπιστήμιο Ρώμης και Ματσεράτα στη Νομική, το οποίο και τελείωσα. Ερχόμενος εδώ, ολοκλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας με την ειδικότητα του πυροτεχνουργού. Στη συνέχεια, έκανα άσκηση στη δικηγορία, η οποία είναι υποχρεωτική. Στα πρώτα βήματα της δικηγορίας μου ήμουν τυχερός, διότι ασχολήθηκα με πολύ σοβαρές υποθέσεις από την αρχή. Μάλιστα, στα πρώτα βήματα με βοήθησαν άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σας μέχρι σήμερα;
Εχω περάσει αρκετές δυσκολίες στη ζωή μου. Εχασα τον κολλητό μου, τον Νίκο, σε τροχαίο δυστύχημα. Ημουν και εγώ μέσα στο αυτοκίνητο. Ηταν ο συγκάτοικός μου και ο καλύτερός μου φίλος. Ηταν ένα πολύ μεγάλο σοκ για μένα, στην ηλικία των 22 ετών. Οταν τελείωσα τις σπουδές μου και ξεκίνησα να εργάζομαι ως δικηγόρος, γνώρισα την πρώτη μου σύζυγο, με την οποία είχαμε μια ατυχή εγκυμοσύνη, καθώς χάσαμε το παιδάκι στον 8ο μήνα έπειτα από επιπλοκή. Δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω ότι από το μαιευτήριο επιστρέψαμε στο σπίτι μας χωρίς το παιδάκι μας. Ηταν ένα σοκ που έπαθα στην ηλικία των 30 ετών. Μάλιστα, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε σπίτι, αφού, να φανταστείς, το παιδικό δωμάτιο ήταν έτοιμο και είχα άρνηση να συνεχίσω να διαμένω σε αυτό το σπίτι. Με τη σύζυγό μου όμως τελικά αποκτήσαμε δύο παιδιά, την Εύα, η οποία είναι φοιτήτρια στο δεύτερο έτος της Νομικής Αθηνών, και τη Νάντια, που είναι στη Γ’ Λυκείου και δίνει φέτος Πανελλήνιες με σκοπό να περάσει στην Ψυχολογία.

Στα 37 σας κάνατε έναν δεύτερο γάμο, με τη δικηγόρο Σοφία Πολυζωγοπούλου, με την οποία αποκτήσατε ένα κοριτσάκι, τη Δανάη, που είναι σήμερα 8 ετών. Πώς γνωριστήκατε;
Γνωριστήκαμε μέσω της δικηγορίας. Είχαμε κοινά ενδιαφέροντα. Ερωτευτήκαμε και δεν άργησε να έρθει η πρόταση γάμου, χωρίς να το περιμένει. Μια μέρα όπως όλες οι άλλες της ζήτησα αν θέλει να με παντρευτεί, με την προϋπόθεση ότι μαζί μας θα είναι και οι δύο μεγάλες κόρες μου από τον πρώτο μου γάμο. Η Σοφία δέχτηκε με πολύ μεγάλη χαρά και μάλιστα ακόμη συνεχίζουμε να είμαστε ερωτευμένοι, ενώ υπάρχει μια άριστη σχέση ανάμεσα στη Σοφία και τις δύο μεγάλες μου κόρες, καθώς και ανάμεσα στα αδέλφια. Μπορώ να πω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία της ζωής μου είναι η οικογένειά μου. Η μικρή μας κόρη, η Δανάη, πέραν του ότι είναι πολύ καλή μαθήτρια, ασχολείται με το modeling και την ηθοποιία. Εχει παίξει ήδη σε δύο σίριαλ και έχει κάνει και πολλά διαφημιστικά.

Διαβάστε ακόμα: H 8χρονη κόρη του Απόστολου Λύτρα είναι μοντέλο - Τι δηλώνει η μικρή Δανάη;

Εχετε αναλάβει διάφορες δικαστικές υποθέσεις, οι οποίες απασχόλησαν την κοινή γνώμη (Novartis, Ιωάννα Παλιοσπύρου, γυναικοκτονίες, τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, την υπόθεση του Κολωνού με τη 12χρονη, τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, την εφοριακό Δώρα Ζέμπερη, που τη δολοφόνησαν σε νεκροταφείο, την υπόθεση του Αντώνη Καρυώτη και άλλες πολλές). Ποια από όλες μέχρι σήμερα σας έχει συγκλονίσει;
Ολες με έχουν συγκλονίσει. Σε καμία δεν έχω αισθανθεί φόβο, διότι αντιλαμβάνονται ότι κάνω ένα επάγγελμα και σκοπός μου είναι να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη να εκδοθούν δίκαιες αποφάσεις.

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά στις 30/9/2023