Ραγδαία είναι η αύξηση της εγκληματικότητας με δράστες και θύματα ανηλίκους. Τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας σοκάρουν, καθώς, όπως προκύπτει από αυτά, δύο παιδιά πέφτουν θύματα επίθεσης καθημερινά, παρουσιάζεται αύξηση στους ξυλοδαρμούς ανηλίκων από ανηλίκους κατά 60%, ενώ μόνο κατά τον τελευταίο χρόνο διπλασιάστηκαν οι συμμορίες ανηλίκων.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα στατιστικά αποτυπώνουν αύξηση σχεδόν σε όλους τους δείκτες ανήλικης εγκληματικότητας, με τα περιστατικά που έχει κληθεί να διαχειριστεί η αστυνομία από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Αυγούστου να ξεπερνούν ήδη το σύνολο των αντίστοιχων περιστατικών που σημειώθηκαν το 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, 435 ανήλικοι έπεσαν θύματα ληστείας κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, αριθμός κατά 22% μεγαλύτερος σε σύγκριση με αυτόν του 2022 (426) και πενταπλάσιος από αυτόν του 2021. Δράστες των ληστρικών επιθέσεων είναι συνήθως συμμαθητές των ανηλίκων. Συνολικά, για κλοπές, ληστείες και αντίστοιχες απόπειρες έχουν βρεθεί ενώπιον των Αρχών 1.544 μαθητές.

Αυξημένα παρουσιάζονται και τα περιστατικά ξυλοδαρμών κι επιθέσεων με θύματα ανηλίκους, δράστες μαθητές λυκείου, γυμνασίου, ακόμη και δημοτικού. Ο αριθμός παρουσιάζει αύξηση 60% μέσα σε ένα μόλις χρόνο. Τα ανήλικα θύματα αυτών των βίαιων περιστατικών, που λαμβάνουν χώρα σε σχολεία και σε γειτονιές, έφτασαν τα 420 (+17% σε σύγκριση με το πρώτο οκτάμηνο 2022), ενώ οι ανήλικοι δράστες αυξήθηκαν κατά 33%.
Συνολικά, μέσα στο 2023, 328 μαθητές βρέθηκαν ενώπιον των Αρχών για βίαιες επιθέσεις και συμπλοκές. Το 2020, ήταν μόλις 170. Από την Ελληνική Αστυνομία μέσα στο 2023 εξαρθρώθηκαν συνολικά είκοσι εγκληματικές ομάδες ανηλίκων.

Συμμαθήτριες πλακώθηκαν στο ξύλο για ένα τσιγάρο

Σε ρινγκ μετέτρεψαν το χώρο έξω από το σχολείο τους στον Άγιο Δημήτριο κορίτσια 13 και 14 ετών που ήρθαν στα χέρια για ένα τσιγάρο!

Οι μαθήτριες καταγράφηκαν σε βίντεο από τους συμμαθητές τους να καταφέρνουν «επαγγελματικά» χτυπήματα η μία στην άλλη, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ουδείς έσπευσε να τις χωρίσει, αφού όλοι παρακολουθούσαν τον «αγώνα» γελώντας δυνατά. Από τον πρωτοφανή καβγά προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κοριτσιού που τραυματίστηκε, ο κ. Δ. Καντάς, δήλωσε ότι το ένα κορίτσι που χρειάστηκε ράμματα θα μπορούσε να είχε σοβαρό πρόβλημα στην όρασή του, αν το χτύπημα ήταν ένα μόνο χιλιοστό πιο πάνω.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή