Δύο αεροσκάφη Canadair CL 415 στέλνει η Ελλάδα στην Αλβανία, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Τα δύο αεροσκάφη Canadair CL 415 θα συνδράμουν στις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην προστατευόμενη περιοχή Pishe-Poro της περιφερειακής ενότητας Fier της Αλβανίας.

«Άμεση ήταν η ανταπόκριση της χώρας μας στο αίτημα των αλβανικών Αρχών, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για παροχή συνδρομής, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην προστατευόμενη περιοχή Pishe-Poro της περιφερειακής ενότητας Fier της Αλβανίας», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του μηχανισμού δύο αεροσκάφη Canadair CL 415», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

«Η αποστολή ξεκίνησε χθες, 1 Οκτωβρίου, και έχει ήδη ξεκινήσει να επιχειρεί από σήμερα το πρωί», καταλήγει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.