Στις 17:00 το απόγευμα, ο υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, θα παρουσιάσει τα σχέδια για το Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο έχει κλείσει λόγω προβλημάτων στη στατικότητα του στέγαστρου Καλατράβα.

Το πρωί, ο υπουργός συναντήθηκε με συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη συνάντηση, συμμετείχαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος, καθώς και οι υπουργοί Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και Σταύρος Παπασταύρου.

Ο κ. Βρούτσης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με όλη την αθλητική κοινότητα το σαββατοκύριακο, μαζί με τον γγΑ Γιώργο Μαυρωτά.

Στόχος των συνεχόμενων επαφών ήταν να αναζητηθούν και να δρομολογηθούν άμεσα οι βέλτιστες δυνατές λύσεις για την απρόσκοπτη συνέχεια της αγωνιστικής δραστηριότητας των δεκάδων Ομοσπονδιών και Σωματείων, των εκατοντάδων αθλητριών και αθλητών, έπειτα από την επώδυνη απόφαση το βράδυ της περασμένης Παρασκευής για αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ, όπου χτυπά η καρδιά του ελληνικού Αθλητισμού.

Επισημαίνεται ότι ήδη από το Σάββατο, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, αποστάλθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας η σχετική Μελέτη, που διαπίστωσε την έλλειψη στατικής επάρκειας των στεγάστρων Καλατράβα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο, προκειμένου να συγκροτηθεί άμεσα ομάδα ειδικών, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ώστε να αξιολογηθούν οι παραδοχές και τα συμπεράσματά της και να προταθούν οι περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες.