Οκτώ χρόνια μετά τον άδικο χαμό της τετράχρονης κόρης της και μόλις λίγη ώρα πριν από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης που έκρινε ένοχη για το θάνατό της την αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη, η μητέρα της μικρής Μελίνας αποφάσισε να μιλήσει για τον προσωπικό Γολγοθά της.

Ανοίγοντας την καρδιά της στη δημοσιογράφο του cretalive.gr Ευαγγελία Καρεκλάκη, η Δήμητρα, σύζυγος του Μάνου Παρασκάκη, σιωπηλή όλα αυτά τα χρόνια, ράγισε καρδιές λέγοντας πως δεν θυμάται καν αν την ημέρα του μοιραίου χειρουργείου, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, πρόλαβε να φιλήσει το παιδί της πριν από την επέμβαση.

Θυμάται σαν χθες το πρωινό της μοιραίας επέμβασης. Η Μελίνα έκλαιγε πολύ, δεν ήθελε να μπει στο χειρουργείο για την επέμβαση. Οι γονείς της προσπαθούσαν να την καθησυχάσουν. Είχαν φέρει μαζί παιχνίδια και μαρκαδόρους ζωγραφικής. «Να, εδώ θα ζωγραφίσουμε όταν βγεις με το καλό κι έρθεις στο δωμάτιο», της έλεγαν. Το παιδί, όμως, συνέχισε να κλαίει. Μία νοσοκόμα την πήρε αγκαλιά, δήθεν να της δείξει το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Προχώρησαν στα ενδότερα. Η πόρτα έκλεισε. Τέλος. Τα δάκρυα τρέχουν ποτάμι στα μάγουλα της Δήμητρας. «Δεν θυμάμαι αν πρόλαβα να τη φιλήσω... Όλα έγιναν γρήγορα, επειδή έκλαιγε», είπε.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η Δήμητρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σουηδία, ωστόσο αποφάσισε να μείνει μόνιμα στην Κρήτη, το 2010, όταν πλέον αποφάσισε ότι ο Μάνος ήταν ο άνθρωπος της ζωής της. Το 2011 έφερε στον κόσμο τις δίδυμες κορούλες τους, την Έλλη και τη Μελίνα.

Επέμβαση «ρουτίνας»

Τον Δεκέμβριο του 2015 το παιδί νοσηλεύτηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση για «κρεατάκια». Ένας λανθασμένος χειρισμός της αναισθησιολόγου, όταν το κοριτσάκι παρουσίασε βρογχοσπασμό, στάθηκε μοιραίος για τη ζωή του. Μετά τον θάνατό της, η Δήμητρα υπέστη ισχυρό σοκ. «Έκλαιγα όλη την ώρα, αλλά ήμουν ήσυχη. Μια παράξενη ησυχία...», περιέγραψε. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να τρέξει κοντά στην Έλλη. Κοιμόταν στο σπίτι φιλικού προσώπου. «Την ξύπνησα... Με ρώτησε πού είναι η Μελίνα. Της είπα στον ουρανό», είπε και πρόσθεσε ότι η Έλλη δεν έχασε μόνο την αδερφή της, έχασε και τους γονείς της, κατά κάποιον τρόπο.

«Έχασε αυτό που ήξερε. Τον πρώτο καιρό δεν μας ήθελε. Δεν μας κοιτούσε καν. Δεν έτρωγε. Κοιμόταν με τους παππούδες. Έφτιαχνε με τα τουβλάκια της σκάλες και τις νύχτες τις άφηνε έξω για να κατέβει η Μελίνα από τον ουρανό. Με το μυαλό της προσπαθούσε να βρει λύση να επιστρέψει η αδερφή της».

Απαρηγόρητη η μητέρα, για καιρό δεν δεχόταν αυτό που είχε συμβεί στην οικογένειά της: «Κοιμόμουν μέρα-νύχτα. Είχα άρνηση να σηκωθώ από το κρεβάτι. Είχα παραιτηθεί. Όταν κάποια στιγμή η μαμά μου έφυγε, καθίσαμε με την Έλλη στο πάτωμα. Με κοίταξε στα μάτια και μου είπε “τώρα είμαστε οι δυο μας”. Αν δεν ήταν η Έλλη, θα είχαμε δώσει και οι δύο τέλος στη ζωή μας».

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο της Μελίνας, τον Νοέμβριο του 2016, η Δήμητρα έφερε στον κόσμο την Ανδριάννα. «Αυτό το μωρό το ήθελα πολύ για την Έλλη και πάλευα να είμαι καλά. Αυτό το μωρό ήταν ευλογία για όλους μας», είπε.
Την Παρασκευή η δίδυμη αδελφή της Μελίνας θα γιορτάσει τα γενέθλιά της, κλείνοντας τα δώδεκα χρόνια της.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime