Πολύ μεγάλη σε ένταση και μέγεθος χαλαζόπτωση έπληξε χθες περιοχές των Καλαβρύτων, όπως Μάνεσι, Τρεχλό, Λαπάτες, Κρυονέρι, Ποντιάδες και Κλειτορία, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έρθουν αντιμέτωποι με πολλές καταστροφές.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Καλαβρύτων ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών από σήμερα. Το δημοτικό κατάστημα Καλαβρύτων θα δέχεται από σήμερα όλους όσους επλήγησαν και ο δήμος καλεί τους πολίτες που υπέστησαν ζημιές να προσέλθουν για τις σχετικές δηλώσεις, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποζημιώσεων από το ταμείο αρωγής.

Δείτε εικόνες:









Ξυλόκαστρο: Εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία

Τις ζημιές τους μετρούν σήμερα, επόμενη ημέρα της κακοκαιρίας οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ξυλοκάστρου που επλήγη απο την κακοκαιρία. Εξι ώρες έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης ήταν αρκετές για να προκαλέσουν ζημιές σε δρόμους, στο λιμάνι και σε καλλιέργειες με ελιές, αμπέλια και μήλα.

Περισσότερες απο 15 βάρκες βυθίστηκαν, ενω φερτά υλικά, κορμούς δέντρων, κλαδιά και σκουπίδια “κατέβασε” ο ποταμός Σύθας. Η πυροσβεστική δέχτηκε 47 κλήσεις για απάντληση υδάτων απο υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Επίσης στήθηκε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ατόμου με κινητικά προβλήματα.

Δείτε εικόνες από τις ζημιές στο Ξυλόκαστρο: