Η κακοκαιρία Elias έκανε την εμφάνισή της με βροχές και καταιγίδες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην Αχαΐα και την Κορινθία, χαλαζόπτωση. 

Επιπλέον, κατολίσθηση σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος του Αιγίου, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί να μένουν για λίγο ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους. Το ρεύμα προς Αθήνα, με βάση το ρεπορτάζ του MEGA, έκλεισε και η πληροφόρηση αναφέρει ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, παρ' όλα αυτά οι συνθήκες κυκλοφορίας είναι δύσκολες. 

Επιπλέον, αναφέρεται πως οι οδηγοί καλούνται να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, καθώς λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, απότοκου της κακοκαιρίας Elias, έχουν πέσει λάσπες και χώματα στο οδόστρωμα.



Η χαλαζόπτωση υπήρξε έντονη στα χωριά Λαμπίρι και Κάτω Κλειτορία του Αιγίου, με αποτέλεσμα τα προβλήματα στην κυκλοφορία του οδικού δικτύου, που αναμενόταν να φέρει η κακοκαιρία Elias, να μην αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους.



Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, από το ύψος του Ξυλόκαστρου έως και την Πάτρα, η βροχή είναι εξίσου ισχυρή, με τον ουρανό να είναι μαύρος.

Η κατεύθυνση που είχαν πάρει τα φαινόμενα από την κακοκαιρία Elias ήταν προς τα ανατολικά, δηλαδή προς Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.

Από τις 5 το απόγευμα έχει ξεκινήσει σφοδρή βροχόπτωση στον Κορινθιακό και την κεντρική Στερεά, με την κακοκαιρία να πλησιάζει τη Θεσσαλία, όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα από το βράδυ.